Greja piecdesmit nokrāsas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grāmatu triloģija, kas raisījusi eksplozīvu rezonansi literatūras pasaulē, īsā laika sprīdī pārdota miljonos eksemplāru, tulkota desmitiem valodās, tuvā nākotnē gaidāma uz kino ekrāniem - drīz būs pieejama arī latviešu valodā. Autores E L James pirmais romāns ir guvis starptautiskas sensācijas vērienu. Par šo grāmatu runā mediji, eksperti, lasītāji un tā kļuvusi par must-have lasāmvielu.

Viss sākas pavisam vienkārši – literatūras studente Anastasija Stīla augstskolas avīzei dodas intervēt jauno miljardieri Kristjenu Greju, kura demoniskā pievilcība jaunajā sievietē raisa vēl nebijušas izjūtas – racionāli neizskaidrojamu fizisku valdzinājumu, kam grūti pretoties. Intervijas beigas kļūst par sākumu studentes un mistera Greja attiecībām. Kad vīrietis, kura kontā gulst miljards dolāru, kurš radis runāt pavēles formā un nekad nav dzirdējis sievietes atteikumu, piepeši ierodas necilajā sadzīves preču veikalā, kur Anastasija strādā, kļūst skaidrs, ka tā nav nejaušība. Mr. Grejs iegādājas divus metrus virves un noslēpumaini pasmaida. Viss turpmākais ir biedējoši likumsakarīgs. Seksuāli nepieredzējusī Anastasija ļaujas Kristjena Greja demoniskajai iekārei, kas sievietei atklāj svešu, bet kārdinošu baudas pasauli. Jo kaislīgāk abi ļaujas fiziskai apmātībai, jo vairāk atklājas Kristjena Greja tumšās dziņas, kas no pārējās pasaules acīm tiek slēptas sarkanās guļamistabas sienās.

Greja piecdesmit nokrāsas būvē tiltus starp iztēli un guļamistabu

No psiholoģijas skatupunkta šī grāmata piedāvā ceļojumu uz tādu vietu prātā, kur tiek dzēstas visas robežas un kur dažādu domu un darbību sociālais akcepts zaudē nozīmi gūtā baudījuma priekšā.

Tā nav pasaule, kurā vairums no mums spētu dzīvot visu laiku, to mēs arī nemaz nevēlētos – pat viserotiskākā kairināšana kļūst netīkama pārmērīgos daudzumos. Šī grāmata piedāvā lasītājiem ļoti precīzi dozētu nerātnības devu un iespēju to izbaudīt savā ikdienas dzīvē. To dēvē par «Krēslu» pieaugušajiem un uzskata par kulta romānu sieviešu vidū.

«Greja piecdesmit nokrāsas» neapšaubāmi ierosinājušas daudz jaunu eksperimentu guļamistabā, bet jauna, uz romānu balstīta meistardarbnīca Ņujorkā, ASV, īpaši pievēršas lomu spēlēm. To rīko erotisko rotaļlietu veikals, un mērķis ir pārrunāt, kā pārvērst fantāzijas par realitāti.

Erotikas piesātināta, sabiedrības normas provocējoša, mistērijas dūmakā tīta un seksuāla adrenalīna caurausta – šī skandalozi slavenā grāmata jūs šokēs, pārsteigs, aizraus, iespējams, sadusmos, varbūt kaitinās, bet noteikti neatstās vienaldzīgu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu