Grib aizliegt solārijus personām līdz 18 gadiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Veselības ministrija (VM) rosina aizliegt izmantot solārija pakalpojumus personām, kas jaunākas par 18 gadiem, izņemot gadījumus, ja šī persona uzrāda ģimenes ārsta vai dermatologa izziņu, ka veselības stāvoklis ir atbilstošs kosmētiskā iedeguma iegūšanai.

To paredz šodien valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie noteikumi par higiēnas un nekaitīguma prasībām pakalpojumam kosmētiskā iedeguma iegūšanai un šo prasību uzraudzības kārtību.

Lai pārliecinātos par patērētāja vecumu, solārija personālam būs pienākums pieprasīt, lai patērētājs uzrāda personu apliecinošu dokumentu vai autovadītāja apliecību.

Noteikumos atrunāts, ka pakalpojuma sniedzējs ir atbildīgs, lai patērētājs pirms pakalpojuma saņemšanas tiktu pilnā mērā informēts par riskiem veselībai, kas saistīti ar ultravioletā (UV) starojuma ietekmi, un noteikumiem pakalpojuma saņemšanai. Solārija personāls pirms pakalpojuma sniegšanas izsniedz patērētājam apmeklējumu uzskaites karti, kurā norādīts patērētāja vārds, uzvārds, apmeklējuma datums un laiks, kā arī norādīta informācija par UV starojuma radītajiem riskiem veselībai un noteikumi pakalpojuma saņemšanai.

Pakalpojuma sniedzējs pakalpojuma sniegšanas vietā nodrošina patērētājam pieejamā vietā informāciju par UV starojuma ietekmi, sauļošanās kontrindikācijām, ieteikumiem pareizam sauļošanās režīmam un ādas tipiem.

Tāpat solārija personālam ir pienākums novērtēt patērētāja ādas stāvokļa atbilstību pakalpojuma saņemšanai un sniegt konsultāciju par piemērotāko sauļošanās režīmu.

Tāpat noteikumos ieviesta prasība UV iekārtas radītajam maksimālajam efektīvajam UV starojuma līmenim. Ņemot vērā, ka daļai pakalpojumu sniedzēju tas varētu būt par augsts un tiem būs jāveic ultravioletā starojuma iekārtu uzlabošana, nomainot lampas, kam ir nepieciešami papildus resursi, tiek noteikts pārejas periods līdz 2011.gada 1.javārim tehnikas nomaiņai.

Tāpat noteikumos ir norādīts, ka sauļošanās salonā ir nepieciešama uzgaidāmā telpa vai vieta patērētājam, telpa vai norobežota vieta, kur atrodas UV iekārta, un vieta patērētāja personīgo mantu un drēbju novietošanai, vieta telpu uzkopšanas inventāra uzglabāšanai, kā arī telpa personāla higiēnas vajadzībām un klienta lietošanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu