Gribi būt bagāts un mīlēts? Ieteikumi vīriešiem (65)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: catfordCelt, CC BY-NC-ND 2.0

Visi grib zināt - kā labi izskatīties? Taču daudz svarīgāks jautājums ir - kāpēc? Cilvēka imidža izvēle vispirms sākas no jautājuma - kādam mērķim tev to vajag? Ko tu ar to gribi sasniegt? Ko tu ar to sasniegsi? Padomus, kā imidžs var palīdzēt sasniegt tavus mērķus, sniedz vīriešu stiliste.

Jūsu mērķi - vislabākie imidža padomdevēji

Tieši vīrieša imidža veidošanā šie jautājumi ir paši svarīgākie. Vīrieši gūst piepildījumu, sasniedzot mērķus. Imidžs ir viens no instrumentiem mērķu sasniegšanai. Kāpēc gan to ignorēt? Kāpēc izlikties, ka tas nav svarīgi? Ir! Un kā vēl!

Pavērojiet kādreiz paši sevi, kā jūs uztveriet, vērtējiet cilvēkus. Gribam vai negribam - tas notiek, izmantojot mūsu maņas. Pirmkārt, redzam. Redzēto izfiltrējam caur savu vērtību un pieredzes filtru. Tikai pēc tā nāk dzirdētais un citādā veidā sajustais. Mēs taču neejam svešu cilvēku uzreiz aptaustīt, pasmaržot, kur nu vēl - pagaršot! Tātad paliekam pie tā, ka redzam.

Tad stafeti pārņem prāts, lai uzgleznotu mums gatavu priekšstatu par cilvēku. Patiesībā pieņēmumu, hipotēzi. Bet cilvēki paši tic šai hipotēzei! Reti kurš ar to strīdās. Galvā tas izklausās apmēram tā: «Viņam ir netīri zābaki. Tātad - netīrīgs, nevīžīgs cilvēks!», «Viņam ir stingrs rokasspiediens. Tātad viņš ir izlēmīgs, stingra rakstura cilvēks» utt. Lai izmainītu cilvēka pirmo iespaidu par jums, nāksies krietni piestrādāt.

Ja mēs zinam, ka cilvēku uztvere strādā tā, kāpēc to neizmantot? Kāpēc izlikties, ka mūs tas neskar? Vēl trakāk - kāpēc pašiem likt sev šķēršļus ceļā uz mērķiem?

Aizņemts vai brīvs no attiecībām

Šie jautājumi skar gan jūsu finanšu jomu, gan attiecības. Vienalga, vai esiet aizņemtā statusā vai brīvs. Visur ir cilvēki. Visur ir saskarsme. Visur mūs redz un vērtē. Tā vai citādi, esam atkarīgi no citu iespaida par mums. Meklēsiet darbu? Uz jums skatās. Meklēsiet mīlestību? Uz jums skatās. Un vērtē, vērtē, vērtē. Ko darīt?

Es ierosinu vadīties pēc cilvēku priekšstatiem. Tā teikt, cilvēkiem ir tendence domāt, ka… Pajautājiet paši sev, pavērojiet citus, savāciet informāciju - kā jāizskatās, jāuzvedās, piemēram, vīrietim, kurš ir ietekmīgs priekšnieks. Kāpēc jums to vajag zināt? Lai vieglāk būt priekšniekam! Tāpat arī citās jomās. Jūs būsiet pārliecināts par savu pozīciju. Ar padotajiem būs daudz vieglāk komunicēt šajā līmenī, radīt viņos motivāciju strādāt, partneros - jums uzticēties, sievietēs - jūs apbrīnot un tiekties pēc jums.

Varbūt jūs gribiet atrast nopietnas attiecības, radīt ģimeni? Atkal pajautājiet sev, vāciet informāciju, kas viņām patīk, kam viņas pievērš uzmanību, lai viņas vispār ieinteresētos par jūsu personu. Pēc tam - radīt sajūtu, ka jūs meklējiet nopietnas attiecības, ka jums var uzticēties.

Šeit gan ir vēl viens faktors - jums pašam ir jāzina, kādu sievieti vēlaties piesaistīt. Jo jums taču neder kura katra? Jums patīk sportisks, aktīvs dzīvesveids un gribētos, lai arī sieviete tāda būtu? Piemeklējiet veidu, kā parādīt to pretendentēm. Ja jums vajag mīļu, gādīgu sievieti, kas prot cept kūkas un mīl bērnus, jums jāparāda, ka viņa ar jums būs drošībā un paspārnē, ka uz jums var paļauties. Vārdu sakot, recepte šeit būs tāda: «Kur ir, tur rodas!».

Vēlaties būt bagātnieks?

Vēlaties kļūt bagāts? Jums jau jārada apkārtējos sajūta, ka jūs kļūstiet arvien turīgāks. Sanāk, ka jums jāsāk ieguldīt nauda arī sevī ne tikai, piemēram, uzņēmumā, jo jūs taču esiet tā seja! Labs, gaumīgs, kvalitatīvs apģērbs, klāt jūsu arvien labākas runas prasmes, manieres, skaista, sakārtota vide ap jums katrā cilvēkā radīs pārliecību, ka esiet ticis uz «zaļa zara», un arī viņam gribēsies jums pievienoties un sekot.

Jums nav labi atalgota darba, bet ļoti tādu gribētos? Tad jums ir jāatrod veids, kā izskatīties tā, ka jums jau tāds darbs ir. Jūs nedrīkstiet iet uz darba pārrunām nepārdomāti saģērbies. Jūs neņems darbā aiz žēluma. Jums atkal ir jārada sajūta, ka uz jums var paļauties, ka īstenībā jums viss ir kārtībā! Pat tad, ja tā varbūt nav.

Mīlas frontē bez uzvarām?

Jums diez ko neveicas mīlas frontē? Jums jārada sajūta, ka veicas. Un kā vēl veicas! Šeit bravūra un plātīšanās gan būs pilnīgi nevietā. Nekāda lielīšanās! Tikai mierīga pārliecība, ka jūs esiet kas īpašs. Jūsu ārējais izskats ir gaumīgs, aktuāls, tīrs un pārdomāts. Jūsu izturēšanās izstaro mierīgi vēsu pašpārliecinātību. Šoreiz nostrādās noslēpumainība.

Ja jūs esiet pilnīgā mierā ar to, ka esiet traktorists, kuram jau ir mīloša sieva un pulciņš bērnu, un jūsu nākotnes plānos ietilpst tikai lauku darbi un sava govju ganāmpulka pavairošana, tad pret savu imidžu būs pavisam citas prasības.

Dažkārt sastopu cilvēkus, kas dusmojas uz pasauli, atrod vainīgos faktorus savās neveiksmēs un likstās «ārpusē». Ne tādi cilvēki viņam apkārt, ne tādi apstākļi un iespējas, kā viņam gribētos… Bet viss šai pasaulē īstenībā ir vienkārši - sāc ar sevi! Kaut reizi godīgi paskaties uz sevi - vai esi pats cienīgs, lai tev apkārt būtu īstie cilvēki, rastos īstie apstākļi? Ieraugi, ka tu pats tos radi!

Autore: Agnese Bukovecka, vīriešu stiliste

Komentāri (65)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu