Gribu zaudēt nevainību, bet kauns (182)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: royalconstantinesociety, CC BY-NC-ND 2.0

«...Mani patiešām nomoka viena problēma, man jau ir 19 gadu, tomēr es vēl joprojām esmu nevainīgs...». »...Problēma ir tāda, ka es ar savu draudzeni esmu jau kopā 4 mēnešus. Tomēr es savos 22 gados esmu vēl nevainīgs, un man tas reāli traucē...». »...Ir tāda lieta, ka pusis, ar kuru tagad esmu kopā, viņš vēl joprojām ir nevainīgs. Viņam ir 19 gadu...». Šo raksta portāla [s:45895] lasītāji. Ko par to saka speciālists?

«Mani patiešām nomoka viena problēma, man jau ir 19 gadu, tomēr es vēl joprojām esmu nevainīgs. Un reāli sakot, man jau ir kauns to atzīt, jo reiz, runājoties ar vienu sava vecuma meiteni, viņa man pajautāja, cik gados es pirmo reizi pārgulēju un es, protams, atbildēju, ka vēl neesmu to darījis. Taču tad viņa sāka smieties un vēlreiz pārjautāja, vai patiešām man savos gados nav sekss, un vēl noteica ka esmu pamatīgs «kēkss», tomēr īsti tā arī nesapratu ko viņa ar to bija domājusi.

Tomēr problēma ir tāda, ka man ir iepatikusies viena meitene, mums ar viņu arī ir ļoti labas un draudzīgas attiecības, taču es baidos no tā, ka, ja runa atkal nonāktu pie šī paša temata, vai atkal nebūtu tāda pati reakcija...Un es gribētu uzzināt, kādas ir citu sieviešu/meiteņu domas par nevainīgu puisi, tas patiešām ir apsmiekls, vai tomēr nē?

Un tomēr vēl jautājums, ja saruna atkal nonāk pie tās pašas tēmas, vai labāk būtu vienkārši samelot un pateikt, ka pāris meitenes esot jau bijušas? Man šī meitene patiešām patīk un es nevēlētos atkal piedzīvot apkaunojumu, it īpaši no viņas,» portāla mammamuntetiem.lv forumā raksta kāds izmisis puisis.

Šeit vēl viens jauna vīrieša stāsts:

«Problēma ir tāda, ka es ar savu draudzeni esmu jau kopā 4 mēnešus. Tomēr es savos 22 gados esmu vēl nevainīgs, un man tas reāli traucē, man ir bail kaut ko salaist grīstē un ka kaut ko nemācēšu, tomēr man šī meitene ļoti patīk. Viņa nezina, ka man būs pirmā, un man ir arī mazliet kauns to atzīt. Reiz, mēs, skatoties filmu uz dīvāna, sākām mīcīties, tas mani patiešām sāka uzbudināt un man jau likās, ka tūlīt es jau beigšu turpat biksēs, bet es viņai pateicu, ka neesmu vēl gatavs. Es zinu, ka viņai jau ir diezgan pieredzējusi meitene, bet es viņai nevaru vienkārši atzīties, ka esmu vēl nevainīgs.»

Situācijas komentē seksopatologs un psihoterapeits Dainis Balodis:

«Un kas tur slikts, ka puiši šajos gados vēl nevainīgi? Cilvēkiem patīk tāda lieta, kā uzticība, un tas attiecas gan uz vīriešiem, gan sievietēm. Diemžēl, mūsu sabiedrība domā pārāk ačgārni, ka būtu jāiekļaujas noteiktā vecumā, kad būtu jāsāk seksuālas attiecības. Un vēl, - ja tas puišus mierina, pēc statistikas datiem, viņi iekļaujas normā. Savukārt no sievietēm, kuras puisim pārmet nevainīgumu, jālaižas lapās.

Ja vien puišiem nav bailes no seksa, vai kādas fobijas, šeit nekādas problēmas nav jāsaskata, par to nav vispār vērts uztraukties. Un melot nav nepieciešams. Vispārzināms, ka vīriešiem patīk saldi melot par trīs tēmām - makšķerēšana, medības un sievietes. Un zināms, ka, runājot par šīm lietām, vīrietis saka tikai puspatiesību.»

Meitene, kurai apnicis viņas nevainīgais draugs

«Ir tāda lieta, ka puisis, ar kuru tagad esmu kopā, vēl joprojām ir nevainīgs. Turklāt, viņš arī ir ļoti kautrīgs, un, kad mēs cenšamies pārgulēt, viņš sāk pārāk uztraukties un nekas nesāk, tālāk par apakšveļu arī neesam tikuši. Un teikšu godīgi, ka man tas jau sāk apnikt, nu cik tad ilgi tā var vienkārši draudzēties, jo es tomēr gribu arī seksu, nu tā kā cilvēks jau viņš ir patiešām mīļš un jauks, bet tomēr pārāk kautrīgs. Es nezinu, ko darīt, vai man viņu pamest un atrast sev kārtīgu čali ar pieredzi? Aizmirsu piebilst, ka viņam ir 19 gadu,» raksta kāda jauna sieviete.

D.Balodis saprot, ka meitene jūtas slikti, jo nevar dabūt to, ko grib. tomēr seksopatologs pieļauj, ka puisim varētu būt kādi seksuāli traucējumi. Ja viņš arī komunikācijā ar citiem cilvēkiem nespēj atraisīties, tas pats attiecas arī uz seksu, jo arī tā ir komunikācija. Šajā situācijā būtu jāsaprot, kāpēc pārim seksa nav - puisis baidās, nevar, vai vienkārši negrib to meiteni. Ja nevar vai baidās, varbūt vērts vērsties pie kāda speciālista, ja viņam ir kāda fobija - tā jāpārvar. Ja pusis nevēlas seksu, tad jāizzina - kāpēc. Tie varētu būt dažādi iemesli - reliģiski apsvērumi, sociāli priekšstati, bet varbūt tā meitene vienkārši nepatīk. Pārim pašiem jātiek skaidrībā.

Komentāri (182)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu