Nepieciešams:
Griķu biezputras sacepums
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
200 g biezpiena
400 g griķu
3 olas
2 sīpoli
100 g sviesta
pipari
sāls
pētersīļu zaļumi
Pagatavošana:
Sīpolus sagriež smalki, apcep sviestā.
Vārītiem griķiem piejauc olas, biezpienu, ceptos sīpolus ar sviestu, sasmalcinātus pētersīļu zaļumus, sajauc viendabīgā masā. Pieliek sāli un piparus pēc garšas.
Masu liek ietaukotā formā un cep 200 grādos apmēram 30 minūtes. Pasniedz ar skābu krējumu.