Nepieciešams:
Grilēts lasis speciāli Ketai
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
lasis vai daži laša gabaliņi
2 ēdamkarotes medus
1 citrona sula
130 ml sojas mērces
1 sīpols
2 ēdamkarotes sviesta
4 daiviņas ķiploka
1 sīpols
fenfhelis
timiāns
rozmarīns
Pagatavošana:
Lasi nomazgā, nosusina, aplej ar eļļu, zivs vēderā saliek sagrieztu fenheli, timiānu un rozmarīnu. Lasi cep uz grila, apgriežot tikai vienu reizi 3 - 4 minūtes no katras puses.
Sīpolus un ķiplokus sagriež smalki, apcep sviestā, noņem no uguns, pielej sojas mērci, pieliek medu, citrona sulu, vēlreiz uzvāra.
Zivi sadala gabaliņos, pasniedz aplietu ar mērci.
Ja gatavot laša gabaliņus, tad mazā karstumā lasi cep tikai ar ādu uz leju, cepšanas laikā zivi nedaudz apslaka ar mērci.