Grupas «Instrumenti» albums tiks māsterēts «Abbey Road» studijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Šonedēļ leģendārajā Londonas «Abbey Road» studijā notiks «Instrumenti» albuma māsterēšanas process. 

Skaņas pēcapstrāde uzticēta «Abbey Road» skaņu inženierim Aleksam Vārtonam (Alex Wharton), kura kontā citu starpā ir arī «Massive Attack», «Beastie Boys», «Gorillaz», «Radiohead» un «Chemical Brothers» ieraksti.

«Lai arī «Abbey Road», iespējams, ir populārākā mūzikas ierakstu studija pasaulē, tas albuma māsterēšanas vietas izvēlē nebija noteicošais. Krietnu laiku pavadījām izvēloties piemērotāko meistaru, jo uzskatām, ka šajā procesā skaņu inženiera radošums un gaume ir tikpat svarīga kā studijas tehniskais aprīkojums,» stāsta Shipsi.

Jau nākamās nedēļas sākumā, 1.augustā, «Instrumenti» prezentēs jaunu singlu latviešu valodā ar nosaukumu «Pilnīgi viens». Jaunais singls ir viens no skaņdarbiem, kura aranžēšanā Īslandes «Greenhouse» studijā piedalījās amerikāņu komponists Niko Mjūlijs (Nico Muhly).

Atgādinām, «Instrumenti» debijas albums «Tru» ar SEB bankas atbalstu Latvijā tiks izdots 30.augustā. «Instrumenti» debijas albuma tapšanas gaita no Īslandes tika atspoguļota SEB Studenta Banka mājas lapā - «draugiem.lv/studentabanka». SEB Studenta Banka sekotājiem jau šobrīd ir iespēja laimēt ielūgumus uz «Instrumenti» albuma prezentācijas pasākumu Rīgā. Tāpat, «Instrumenti» piešķirs vairākus ielūgumus uz prezentācijas pasākumu faniem, kas reģistrējuši savu e-pasta adresi «Instrumenti» mājas lapā - «instrumenti.in».
 
P.S. Pirms nedēļas notikušajā «Positivus» festivālā grupa «Instrumenti» pārsteidza apmeklētājus vēlu piektdienas naktī kāpjot uz «IloveYou» skatuves, lai sniegtu pusstundu garu koncertu, kuru vairums no pārsteigtajiem festivāla apmeklētājiem atzina par vienu no spilgtākajiem šī gada Positivus māklsinieku sniegumiem.

Video no «Instrumenti» «Positivus» pārsteiguma koncerta:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu