Grupas «Instrumenti» dalībniekiem pirms uzstāšanās ir izstrādāti rituāli (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Novembrī vairākus koncertus Rīgā sniedza grupa «Instrumenti». Tās dalībnieki Jānis Šipkēvics jeb Shipsi un Reinis Sējāns jeb Reynsi žurnālam «Privātā Dzīve» atklāja savus rituālus, kurus izmanto pirms uzstāšanās.

Piedaloties dažādos mūzikas festivālos «Instrumenti» ir ieguvuši fanus daudzās Eiropas valstīs, kā arī Krievijā, Japānā un ASV. «Instrumenti» ir bijuši uz vienas skatuves ar tādiem pasaulē slaveniem mūziķiem, kā Moby, Ebony Bones un «The Whip». «Instrumenti» ir aicināti būt iesildošā grupa James Blunt, «The Whale Watching Tour» un Mika koncertiem.

Abi mūziķi ilgi un mērķtiecīgi ir strādājuši pie jaunā albuma «Procrastination» tapšanas, ir uzkrāta arī koncertēšanas pieredze. Šipkēvics atklāja, ka dažkārt pirms koncerta mēdz paskriet krosiņu, kas, esot ārzemēs, izvēršas par ekskursiju, jo skrienot var ieraudzīt dažādas jaunas vietas, kur ar kājām diez vai aizietu. Savukārt Sējāns saka, ka pirms koncertiem, spēku uzkrāšanas nolūkā, kārtīgi izguļas. Īpašo vajadzību saraksts, kāpjot uz skatuves, neesot nepieciešams: «Rozā dvielīši mums nav vajadzīgi. galvenais ir ūdens, ko padzeries. Un reizēm labs konjaciņš,» vēsta žurnāls «PDz».

Mūziķi atklāj, ka vissvarīgākie cilvēki viņiem esot sievas - Lelde un Marija. «Viņas mums pasaka visu, ko domā, ir objektīvākie soģi un drīkst sadot mums žagariņus, ja tas nepieciešams. Protams, viņas dod mums pozitīvo enerģiju,» abi mūziķi stāsta žurnālam «PDz».

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu