Gruzijas armija atkāpjas no pozīcijām Dienvidosetijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Gruzijas armija atsaukusi savus militāros spēkus no pozīcijām Dienvidosetijā, un šobrīd šā reģiona galvaspilsētu Chinvali kontrolē krievu karaspēks.

Gruzijas Iekšlietu ministrijas amatpersona telekanālam BBC pavēstījusi, ka šis solis nav sakāves atzīšana, bet gan šāds lēmums pieņemts, lai aizsargātu civiliedzīvotājus pret «humāno katastrofu».

Gruzijas spēki atkāpušies līdz pozīcijām, kādās tie bija 6. augustā, kad sākās sadursmes. Iekšlietu ministrijas runasvīrs Šota Utiašvili norādījis, ka tas nepieciešams, jo no Krievijas un Gruzijas karaspēka sadursmēm cieš mierīgie iedzīvotāji Dienvidosetijā.

Krievija agrā sestdienas rītā sāka bombardēt Gruzijas galvaspilsētu Tbilisi. Krievijas armijas mērķi bija valsts stratēģiskie objekti — valsts lielākā osta, lidosta un valdības ēkas. No Tbilisi evakuēts prezidenta birojs un rezidence.

Gruzijas spēki agrā piektdienas rītā uzbruka Dienvidosetijai un aplenca separātiskā reģiona galvaspilsētu Chinvali. Tam sekoja Krievijas tanku iebrukums Gruzijas teritorijā.

Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili valstī sestdien izsludināja karastāvokli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu