Gruzijas konflikta dēļ 50 000 pārvietoto cilvēku joprojām nevar atgriezties

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO bēgļu lietu augstākais komisārs Antoniu Guterišs trešdien paziņoja, ka vismaz 50 000 valsts iekšienē pārvietoto personu joprojām nevar atgriezties savās mājās pēc īsā bruņotā konflikta starp Gruziju un Krieviju pagājušajā mēnesī.

«Joprojām pastāv ārkārtīgi svarīgi piekļuves aspekti, kuri, es ceru, tiks iespējami ātri atrisināti,» vizītes laikā Tunisijā pavēstīja Guterišs.

Joprojām atgriešanos mājās gaida no 50 000 līdz 60 000 pārvietoto cilvēku, sacīja Guterišs, atsaucoties uz trīs dienas atpakaļ iegūtiem datiem.

«Viņu atgriešanās joprojām nav iespējama, it īpaši vietās, kur joprojām notiek operācijas,» viņš sacīja. «Mēs esam stingri apņēmušies palīdzēt pašā Gruzijā pārvietotajiem cilvēkiem un radīt apstākļus, lai šie cilvēki varētu atgriezties dzimtajās vietās.»

Pavisam Gruzijas iekšienē bēgļu gaitās bija devušies no 128 000 līdz 130 000 cilvēku, pavēstīja Guterišs, atsaucoties uz Gruzijas valdības sniegtajiem datiem.

Ievērojami lielākā daļa no 30 000 cilvēku, kuri konflikta sākumā tika pārvietoti no Gruzijas separātiskā Dienvidosetijas reģiona uz Krieviju, ir spējuši atgriezties mājās. Krievijā palikuši aptuveni 3000 pārvietoto cilvēku, sacīja Guterišs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu