Gudļevskis: Nav neatsitamu ripu (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis pastāstījis par aizvadīto pasaules čempionātu un uzsvēris, ka vārtsargam svarīga ir spēļu prakse.

«Četrpadsmitgadīgie domā, ka jau astoņpadsmit gadu vecumā būs izlasē. Pienāk astoņpadsmit, un tad tu saproti, cik tas viss ir grūti. It sevišķi, kad no U-20 čempionāta mājās atgriezies ar briesmīgu statistiku. Pēc tam ir sajūta – ko es vispār hokejā daru?» intervijā «Diena.lv» izteicies vārtsargs, kuram ir līgums ar Rīgas «Dinamo» uz nākamo sezonu.

«Kad «Dinamo» sāka piekopt taktiku ar jaunā vārtsarga pieteikšanu spēlēm, bet laukumā nelaida, es biju par to, lai brauktu atpakaļ uz HK «Rīga». Vārtsargam vajag spēlēt, jo īpaši jaunajam. Nākamsezon man arī vēl būs iespēja spēlēt HK «Rīga», bet gribas jau pamēģināt kaut ko jaunu.»

Gudļevskis arī pastāsta, kādus padomus čempionātā deva Artūrs Irbe. «Viņš man vairāk palīdzēja psiholoģiski. Daudz runājāmies par to, kādām domām ir jābūt. Par manu spēles manieri viņš teica – ja tev tā ir ērti, tad dari tā, bet arī nopietni strādā, lai to pilnveidotu,» teic Kristers, kurš turnīrā spēlēja ar citu vārtsargu bijušo ekipējumu.

«Tā bija Telkvista aizpagājušā gada ķivere. Man bija nepieciešama jauna, piedāvāja Telkvista. Un kāpēc gan nepaņemt? Smuka ķivere. Holtam bija palikuši pāri pilnīgi nelietoti kājsargi. Kāpēc gan nepaņemt?» atbildēja vārtsargs.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu