Gudļevskis: Nedomāju, ka Olimpiādē zaudēsim ar lieliem rezultātiem (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

 Latviešu vārtsargam Kristeram Gudļevskim, kurš iekļauts Latvijas hokeja izlases sastāvā dalībai februārī gadāmajās Soču olimpiskajās spēlēs, došanās uz Olimpiādi ir kā sapņa piepildījums, atzinies pats spēlētājs.

Kā zināms, Soču olimpiskais hokeja turnīrs ilgs no 12. līdz 23.februārim, un tajā jau ceturto reizi pēc kārtas piedalīsies arī Latvija, aizvadot cīņas vienā grupā ar Šveici, Čehiju un Zviedriju.

«Piedalīšanās olimpiskajās spēlēs man ir liels gods - tas ir kā sapņa piepildījums,» intervijā Amerikas hokeja līgas (AHL) kluba Sirakjūsas «Crunch» preses dienestam izteicies Gudļevskis. «Nedomāju, ka Olimpiādē zaudēsim ar lieliem rezultātiem. Vienmēr spēlējam, lai uzvarētu.»

Kā ziņots, Latvijas hokeja izlase Olimpiādei sāks gatavoties 1.februārī, bet uz Sočiem izlidos 6.februārī.

Pirms Olimpiādes hokeja turnīra sākuma Latvija aizvadīs pārbaudes spēles pret Krieviju (8.februārī) un Austriju (10.februārī).

«Neesam vienīgie, kuri uz olimpiskajām spēlēm dodas bez treniņnometnes. Arī citas komandas dara līdzīgi,» sacīja Gudļevskis, kurš šobrīd neesot pārņemts ar domām par Olimpiādi, jo jākoncentrējas «Crunch» cīņām AHL regulārajā čempionātā.

Jau vēstīts, ka Gudļevskis pirms pāris dienām tika nosaukts par iepriekšējās nedēļas AHL labāko spēlētāju, jo divos mačos pēc kārtas pamatlaikā neielaida nevienu ripu.

«Šosezon man daudz palīdz komandas biedri, kuri bloķē metienus un paši rada iespējas sev gūt vārtus. Esam laba vienība, jāturpina tā spēlēt,» uzskata Gudļevskis, kurš šīs sezonas laikā spējis izkonkurēt vairākus Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Tampabejas «Lightning» sistēmas vārtsargus. «Neticēju, ka viss norisināsies tik ātri.»

Šosezon aizvadītajās 16 spēlēs AHL turnīrā Gudļevskis vidēji ielaidis 2,37 ripas un atvairījis 91,5% pretinieku metienu, tiekot pie deviņiem panākumiem un četras reizes paliekot nepārspēts.

Kā zināms, Gudļevskis sezonas sākumā sargāja Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandas Floridas «Everblades» vārtus. «Everblades» sastāvā Gudļevskis 11 spēlēs vidēji ielaida 1,83 ripas un atvairīja 92,5% metienu. Šajos mačos latvietis palīdzēja komandai izcīnīt septiņas uzvaras.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu