Gudļevskis: Spēlēt NHL ir mans lielākais sapnis (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vārtsarga Kristera Gudļevska lielākais sapnis ir spēlēt Nacionālajā hokeja līgā (NHL), taču viņam vēl sevi jāpierāda, lai varētu tikt pie tādas iespējas, Ziemeļamerikas medijiem atzinies pats hokejists.

Kā zināms, Gudļevskis pirms pāris dienām no NHL kluba Tampabejas «Lightning» tika nosūtīts uz tā fārmklubu Sirakjūsas «Crunch» Amerikas hokeja līgā (AHL).

«Šī ir mana pirmā profesionālā sezona karjerā. Spēlēt NHL ir mans lielākais sapnis. Taču man sevi vēl jāpierāda AHL, lai gūtu iespēju spēlēt līmeni augstāk,» uzskata 21 gadu vecais vārtsargs.

Līdz šim viņš vēl nav izpelnījies iespēju debitēt «Lightning» sastāvā, lai gan spēles pieteikumā bija iekļauts četras reizes.

Šosezon aizvadītajās 22 spēlēs AHL turnīrā Gudļevskis vidēji ielaidis 2,69 ripas un atvairījis 90% pretinieku metienu, tiekot pie 11 panākumiem un četras reizes paliekot nepārspēts.

Kā zināms, Gudļevskis piedalījās arī februārī notikušajās Soču olimpiskajās spēlēs. Viņam bija iespēja sargāt vārtus arī ceturtdaļfināla mačā pret Kanādu, kam Latvija ļoti saspringtā mačā piekāpās ar 1:2. Pēcāk kanādieši triumfēja arī visā turnīrā.

Tieši pēc teicami aizvadītās spēles pret Kanādu Gudļevskis izpelnījās plašāku sabiedrības uzmanību.

«Mačā pret Kanādu jutos labi, jutos pārliecināts. Kad vēlāk atskatījos uz šo maču, man tas nešķita nekas īpašs. Drīzāk biju nedaudz pārsteigts, kā visi bija pārņemti ar šo spēli,» pauda Gudļevskis.

Kā zināms, iepriekšējā vasarā Gudļevski NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru izvēlējās «Lightning» komanda un augusta sākumā viņš parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu. Gudļevskis kļuva par 29.latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu