Gudļevskis tuvākajā laikā varētu tikt izsaukts uz NHL (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis jau tuvākajā laikā varētu izpelnīties izsaukumu uz NHL komandu Tampabejas «Lightning», jo tās pamatvārtsargs Bens Bišops kārtējo reizi iedzīvojies savainojumā.

Bišops savainojumā iedzīvojās otrdienas mačā pret Toronto «Maple Leafs», kad vienā no epizodēm centās ķērājcimdā notvert augstu lidojošu ripu, taču pēcāk vārtsargs neveiksmīgi ar plecu piezemējās uz ledus. Tā rezultātā «Lightning» pamatvārtsargs atstāja laukumu, bet viņa vietu ieņēma zviedrs Anderšs Lindbaks, palīdzot komandai tikt pie uzvaras ar 3:0.

Vēl nav zināms, cik nopietns varētu būt Bišopa savainojums. Iepriekš vārtsargs traumu guva janvārī, bet pēc tam veselības problēmās iedzīvojās Lindbaks. Vispirms «Lightning» no sava Amerikas Hokeja līgas (AHL) fārmkluba Sirakūzas «Crunch» izsauca Sedriku Dežardēnu, bet konkurenta prombūtnes laikā Gudļevskis tika pie nedēļas labākā spēlētāja balvas līgā. Savukārt Lindbaka gadījumā izsaukumu jau izpelnījās latvietis, pēcāk četras reizes tiekot pieteikts NHL spēlēm, taču laukumā nedodoties.

Bišops šosezon piedalījies 63 spēlēs, tiekot pie 37 uzvarām. Šo maču laikā 27 gadus vecais amerikānis caurmērā ielaidis 2,23 ripas un atvairījis 92,4% pretinieku metienus. Visos rādītājos viņš ir starp labākajiem desmit līgas vārtsargiem.

Šosezon aizvadītajās 34 spēlēs AHL turnīrā Gudļevskis vidēji ielaidis 2,68 ripas un atvairījis 90,1% pretinieku metienu, tiekot pie 18 panākumiem un piecas reizes paliekot nepārspēts.

«Lightning» komanda šobrīd jau nodrošinājusi vietu Stenlija kausa izcīņā, kamēr «Crunch» AHL izslēgšanas spēles nesasniegs. Tā kā Gudļevskis ir Tampas kluba īpašums, nav zināms, kad vārtsargs varētu papildināt Latvijas izlases sastāvu, kas šobrīd gatavojas maijā paredzētajam pasaules čempionātam Minskā.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu