Latgaliešu ēdiens , ko gatavo no vārītiem kartupeļiem - guļbiem
Guļbešnieki
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams:
1 kg vārītu kartupeļu
2 olas
sāls
pipari
200 g kūpinātas cūkgaļas
1 sīpols
eļļa
Pagatavošana:
Kartupeļus izvāra, samīca, masu padzesē, pieliek olas, sāli un piparus.
Cūkgaļu sagriež gabaliņos, sīpolu smalki, nedaudz apcep uz pannas. No masas gatavo plāceni, vidū liek pildījumu, tad pildījumu aiztaisa ciet, veidojot iegarenas formas guļbešnieku. Katliņā uzkarsē eļļu, guļbešniekus vāra, līdz tie ir brūni.