Gulbi Deivisa kausā aizstās 16 gadus vecais Lazdiņš (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas vadošā tenisista Ernesta Gulbja vietā Latvijas Deivisa kausa izcīņas izlasē cīņai pret Slovākiju tiks pieteikts 16 gadus vecais Artūrs Lazdiņš, aģentūrai LETA atklāja Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Jānis Pliens.

Lazdiņš pašlaik neatrodas ATP vienspēļu vai dubultspēļu rangos, toties ir Latvijas ranga līderis U-18 vecuma grupā. Tāpat Lazdiņš ir valsts vadošais tenisists pasaules junioru rangā puišiem, kur ieņem 103. vietu.

Pliens pastāstīja, ka pēc Gulbja izkrišanas no ierindas pirmais kandidāts uz viņa vietu bija ATP vienspēļu ranga 702. pozīcijā esošais Miķelis Lībietis, tomēr viņš pašlaik cīnās ar veselības likstām, tāpēc sportista ierašanās no Ziemeļamerikas pašlaik nav iespējama, bet jaunā cerība Lazdiņš esot loģisks nākamais kandidāts.

Kā ziņots, kaut LTS sākotnēji iekļāva Gulbi komandas sastāvā, pats tenisists izteicies, ka ar savienības pārstāvjiem par šo jautājumu īsti nemaz nav runājis. Tikmēr Pliens šo situāciju atteicās komentēt, sakot, ka tas ir Gulbja un LTS prezidenta Jura Savicka kompetencē.

Duelis Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā sāksies jau 31. janvārī un ilgs līdz 2. februārim.

Latvijas izlasē iekļauts arī Andis Juška, kā arī dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podži.

Šī Latvijai un Slovākijai būs pirmā savstarpējās tikšanās reize, tāpēc dueļa saimniekus vajadzēja noskaidrot papildu izlozē.

Šī pāra uzvarētāji otrajā kārtā tiksies ar Austriju, kurai pirmā kārta ir brīva, bet zaudētājiem būs jācīnās par vietas saglabāšanu pirmajā grupā ar Ukrainas un Rumānijas dueļa vājāko pāri.

Kā ziņots, pērn Latvijas izlase sekmīgi pārvarēja Eiropas-Āfrikas zonas otro grupu, sākotnēji ar 3-0 izbraukumā pieveicot Tunisiju, turpinājumā ar 3-2 izbraukumā pārspējot arī Monako, bet izšķirošajā duelī ar 3-2 pieveica arī Somiju, un trešoreiz vēsturē kvalificējās Deivisa kausa pirmajai grupai.

Iepriekš Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlējusi 2008. un 2010. gadā, bet nevienā no šīm reizēm nespēja saglabāt tajā vietu.

Tikmēr Slovākija sākotnēji ar 2-3 piekāpās Ukrainai, bet turpinājumā tikai ar 3-2 savā laukumā pārspēja šobrīd ievērojami novājināto Zviedrijas izlasi. Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā slovāki sacentīsies astoto gadu pēc kārtas.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu