Gulbim neveiksme Sinsinati turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis sestdien piedzīvoja zaudējumu ASV pilsētā Sinsinati notiekošā «Masters 1000» sērijas turnīra kvalifikācijas sacensību pirmajā cīņā.

Aizvadītajā mačā Gulbis ar rezultātu 3-6, 2-6 piekāpās Jensunam Lu no Taivānas.

ATP pasaules rangā Gulbis pašlaik ieņem 120.vietu, bet Lu atrodas 70.pozīcijā un kvalifikācijā izlikts ar desmito numuru.

Lai iekļūtu pamatturnīrā, tenisistiem jāizcīna divas uzvaras.

Gulbis dalību sacensībās noslēdza bez nopelnītajiem ATP vienspēļu ranga punktiem.

Pagājušajā gadā Gulbis Sinsinati «Masters 1000» turnīrā pārvarēja divas kvalifikācijas turnīra kārtas un iekļuva pamatsacensībās, kur pirmajā kārtā zaudēja horvātam Ivanam Dodidžam.

Pērn par iekļūšanu pamatturnīrā Gulbis nopelnīja 25 ATP ranga punktus, bet vēl desmit punktus latvietis saņēma par dalību pamatsacensībās, kas viņam šonedēļ bija jāaizstāv.

Kā ziņots, aizpagājušajā nedēļā Gulbis Austrijas pilsētā Kicbīelē notikušajā «ATP World Tour 250» sērijas turnīrā tika vien līdz otrajai kārtai. Tā kā pērn Gulbis šajā nedēļā uzvarēja Losandželosas «ATP World Tour 250» sērijas turnīrā, viņš neaizstāvēja 230 pirms gada nopelnītos ranga punktus.

Tādējādi nākamajā rangā latvietis zaudēja 52 pozīcijas, pirmo reizi kopš 2009.gada septembra nonākot ārpus pasaules ranga labāko simtnieka.

Gulbis šosezon uzvarējis 12 no 26 aizvadītajiem ATP mačiem, turklāt viņš nespēja kvalificēties Londonas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu