Gulbim panākums Romas «Challenger» turnīra pirmajā kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis šovakar izcīnīja panākumu Romā notiekošā «Challenger» turnīra vienspēļu pamatsacensību pirmās kārtas mačā.

Šobrīd ATP ranga 80. vietā esošais Gulbis, kurš izlikts ar otro numuru, ar rezultātu 4-6, 6-4 un 6-3 pieveica francūzi Maksimu Teišeiru, kurš ATP rangā atrodas 214. vietā un pamatsacensībās iekļuva kā pēdējais.

Jau spēles sākumā Gulbis tika pie divām breikbumbām, kuras gan neizmantoja, bet piektajā geimā tādu ieguva arī Teišera, jau ar pirmo mēģinājumu laužot latvieša servi. Pēc tam tenisisti vēl pa reizei apmainījās ar breikiem, bet ar to Gulbim nebija pietiekami, lai uzvarētu un tika ciesta neveiksme ar 4-6.

Otrā seta otrajā geimā Gulbis beidzot lauza pretinieka servi. Pēc tam turpinājās sīva cīņa, nevienam no tenisistiem nespējot kontrolēt tās gaitu un seta beigu daļā Teišeira tomēr lauza latvieša servi. Tomēr Gulbis pārliecinoši nospēlēja desmitajā geimā, vēlreiz nobreikoja Teišeiru un noslēdza otro setu savā labā.

Arī trešajā setā ritēja līdzīga cīņa, tomēr tā sākumā Gulbis vēlreiz lauza pretinieka servi un noturēja savu pārsvaru līdz pat cīņas, kas ilga vairāk nekā divas stundas, izskaņai.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis ticis pie sešiem ATP ranga punktiem. Otrajā kārtā Gulbis spēkosies ar poli Ježiju Janoviču, kurš pirmajā mačā ar 6-4, 4-6 un 6-2 pieveica Žoselīnu Uanu no Francijas.

Gulbis pārī ar citu Latvijas tenisistu Denisu Pavlovu piedalījās arī dubultspēļu sacensībās, tomēr pirmās kārtas mačā ar 6-7 (8:10) un 3-6 piekāpās itālietim Alesandro Moti un Antonio Veičam no Horvātijas, kuri izlikti ar ceturto numuru.

Gulbis «Challenger» turnīrā startē spēļu prakses iegūšanas nolūkos. Jau pēc divām nedēļām sāksies Francijas atklātais čempionāts un līdz tā noslēgumam latvietim jāaizstāv 55 ATP ranga punkti. Pēc Parīzes turnīra noslēgsies kvalifikācija Londonas olimpiskajās spēlēs, tāpēc tuvākajās nedēļās viņam ir ļoti svarīgi nospēlēt sekmīgi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu