Gulbim piektais ATP tituls karjerā (36)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latviešu labākais tenisists Ernests Gulbis šodien izcīnīja savu piekto ATP čempiona titulu karjerā, triumfējot Marseļas «ATP World Tour 250» turnīrā. 

Pasaules rangā 23. vietā esošais Gulbis finālmačā ar 7-6 (7:5) un 6-4 pieveica mājinieku, francūzi Žo-Vilfrīdu Tsongu, kurš pasaules rangā ieņem augsto, desmito vietu.

Pirmajā setā Gulbis ieguva trīs breikbumbas, divas no kurām desmitajā geimā, kad varēja pielikt punktu setam, tomēr francūzis tās prata atspēlēt. Nākamajā geimā breikbumbu ieguva arī Tsonga, taču Gulbis to atspēlēja. Seta uzvarētājs noskaidrojās vien taibmreikā, kurā latvietis izrādījās pārāks ar 7:5.

Otrajā setā latvietim trešajā geimā izdevās lauzt pretinieka servi un nākamajā geimā panākt jau 3-1. Seta turpinājumā Gulbim bija vēl vairākas breikbumbas, taču izmantot tās viņam neizdevās, bet astotajā geimā Gulbi pašam nācās atspēlēt breikbumbu. Tomēr seta galotnē latvietis atkal bija pārliecinošs un nosargāja iegūto pārsvaru.

Atgādinām, ka pirmā kārta Gulbim bija brīva, otrajā viņš ar 6-3, 5-7 un 6-4 pārspēja spāni Roberto Bautistu, ceturtdaļfinālā - ar 6-3 un 7-6 (7:1) uzvarēja francūzi Nikolā Maī, bet pusfinālā sestdien ar 6-3 un 6-2 pārliecinoši apspēlēja vēl vienu mājinieku Rišāru Gaskē, kurš pasaules rangā ieņem augsto, devīto vietu.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu