Gulbim zaudējums dramatiskā piecu setu cīņā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu tenisists Ernests Gulbis šovakar cieta zaudējumu sezonas trešā «Grand Slam» turnīra - Vimbldonas čempionāta - otrajā kārtā.

Pasaules ranga 85. vietā esošais Gulbis ar 6-2, 4-6, 6-3, 6-7 (2:7) un 7-9 piekāpās Polijas tenisistam Ježijam Janovičam, kas pasaules rangā ieņem 136. vietu. Par pirmās kārtas pārvarēšanu latviešu tenisists nopelnīja 45 ATP vienspēļu ranga punktus.

Jāpiebilst, ka aizvadītajā cīņā Gulbis izpildīja 39 netveramas serves, kamēr poļu tenisista rēķinā bija tikai 14 eisi.

Pirmajā setā Gulbim izdevās lauzt pretinieka servi ceturtajā geimā un izvirzīties vadībā ar 3-1, bet otro reizi latvietis pie Janoviča serves uzvarēja astotajā geimā, nodrošinot gana pārliecinošu uzvaru setā ar 6-2.

Otrā seta pirmajā geimā poļu tenisistam izdevās lauzt Gulbja servi, bet pēc tam izvirzīties vadībā ar 2-0, tomēr, rezultātam esot 3-2 Janoviča labā, mačs tiks pārtraukts lietus dēļ. Pēc pārtraukuma abi tenisisti uzvarēja geimus pie savām servēm, tādejādi Janovičam izdevās nosargāt panākumu setā ar 6-4.

Trešajā setā Latvijas tenisists jau otrajā geimā lauza pretinieka servi, bet nākamajā geimā panāca jau 3-0. Turpinājumā nevienam no tenisistiem neizdevās uzvarēt pie pretinieka serves, lai gan katram bija pa šādai iespējai, tādejādi setā ar 6-3 pārāks bija Gulbis.

Ceturtajā setā gan Gulbis, gan Janovičs diezgan pārliecinoši «paņēma» savas serves geimus un seta uzvarētāju nācās noskaidrot taibreikā., kurā pārliecinoši labāks izrādījās Polijas tenisists - 7-6 (7:2). Arī mača piektajā setā abi tenisisti savu servi neatdeva un uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams pagarinātais sets. 15. geimā Janovičam tomēr izdevās lauzt Gulbja servi, bet nākamajā geimā pielikt punktu cīņai (9-7).

Vimbldonas turnīra trešajā kārtā Janovičs tiksies ar Vācijas tenisistu Floriānu Maijeru, kurš izlikts ar 31. numuru.

Atgādinām, ka pirmajā kārtā Gulbis pirmdien ar 7-6 (7:5), 7-6 (7:4) un 7-6 (7:4) pieveica spēcīgo Čehijas tenisistu Tomāšu Berdihu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu