Gulbis ar Raoniču zaudē Šveices grandiem (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pārī ar Kanādas tenisa zvaigzni Milošu Raoniču prestižā Indianvelsas «Masters 1000» sērijas turnīra dubultspēļu sacensību otrajā kārtā otrdien piekāpās šveiciešiem Rodžeram Federeram un Staņislasam Vavrinkam.

Aizvadītajā mačā Gulbis un Raoničs ar 6-7 (3:7), 6-7 (4:7) piekāpās leģendārajam Federeram un viņa tautietim Vavrinkam, kurš pēdējā laikā izcēlies ar augstvērtīgiem sasniegumiem.

Par otrās kārtas sasniegšanu Gulbis nopelnījis 90 ATP dubultspēļu ranga punktus.

Jau vēstīts, ka dubultspēļu pirmajā kārtā Gulbis un Raoničs ar 7-6 (7:3), 6-1 pieveica kādreizējo ATP vienspēļu ranga līderi serbu Novāku Džokoviču un viņa mazāk pazīstamo tautieti Filipu Krajinoviču. Cīņas gaitā Latvijas un Kanādas duetam bija samērā liels pārsvars, turklāt tas ne reizi nezaudēja savu servi.

Gulbis ATP dubultspēļu rangā šobrīd ieņem 807.vietu. Pērn ATP sērijā latvietis dubultspēļu sacensībās uzvarēja vien vienā mačā.

Savukārt šveicieši pirmajā kārtā ar 6-2, 6-7 (4:7), 10:6 uzveica indieti Rohanu Bopanu un Aisamu Ulhaku Kureši no Pakistānas, kuri bija izlikti ar sesto numuru.

Tāpat otrdien Gulbis Indianvelsas turnīra vienspēļu sacensību trešajā kārtā tiksies ar bulgāru Grigoru Dimitrovu, kurš sacensībās izlikts ar 15.numuru. Šis abiem sportistiem būs jau trešais savstarpējais duelis pēdējā mēneša laikā.

Vienspēļu sacensībās Gulbis izlikts ar 20.numuru, bet 32 izliktajiem tenisistiem pirmā kārta bija brīva, bet otrajā kārtā viņš bez lielām problēmām ar rezultātu 6-3, 6-3 pieveica Žuau Sousu no Portugāles.

Gulbis otro gadu pēc kārtas ļoti sekmīgi aizvadījis februāri un pirms divām nedēļām pirmoreiz karjerā bija iekļuvis pasaules ranga labāko divdesmitniekā. Pērn latvieša sekmīgo spēļu sērija turpinājās arī Indianvelsā, kad viņš, pārvarot kvalifikāciju, aizkļuva līdz pat pamatturnīra ceturtajai kārtai, kurā piekāpās slavenajam spānim Rafaelam Nadalam. Līdz ar to šogad Gulbim jāaizstāv 106 pasaules ranga punkti.

Kā ziņots, no šajā sezonā pieciem aizvadītajiem turnīriem Gulbis vienā uzvarējis, bet vēl trijos piekāpies nākamajiem čempioniem.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu