Gulbis ASV atklātā čempionāta otrajā kārtā zaudē Džonsonam (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latviešu tenisists Ernests Gulbis šovakar nespēja iekļūt ASV atklātā čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra trešajā kārtā.

Otrās kārtas mačā ATP pasaules rangā 145. vietā esošais Gulbis ar 7-6 (7:3), 6-7 (5:7), 3-6 un 4-6 piekāpās amerikānim Stīvam Džonsonam, kurš pasaules rangā ieņem tikai 245. vietu.

Pirmajā setā Gulbim bija septiņas breikbumbas, kamēr Džonsonam tikai divas, tomēr ne vienam, ne otram tās izmantot neizdevās, tādējādi uzvarētājs noskaidrojās tikai taibreikā, kurā ar 7:3 pārāks bija latvietis. Arī otrajā setā nevienam no tenisistiem neizdevās uzvarēt geimu pie pretinieka serves, turklāt šajā setā nebija pat nevienas breikbumbas, bet taibreikā uzvaru ar 7:5 svinēja Džonsons.

Līdz trešā seta astotajam geimam abi tenisisti turpināja pārliecinoši spēlēt pie savām servēm, taču tad amerikānim izdevās lauzt Gulbja servi, bet nākamajā setā nodrošināt uzvaru.

Ceturtā seta otrajā geimā Gulbis ieguva divas breikbumbas, taču Džonsons abas atspēlēja, bet septītajā geimā amerikāņu tenisistam izdevās lauzt latvieša servi un panākt 4-3. Turpinājumā Gulbim neizdevās iegūt breikbumbu, tādējādi viņam nācās samierināties ar zaudējumu setā un mačā.

«US Open» trešajā kārtā Džonsons spēkosies ar francūža Rišāra Gaskē (13.) vai vēl viena ASV tenisista Bredlija Kāna dueļa uzvarētāju, bet ceturtajā kārtā kā potenciāli spēcīgākais tenisists pretī var nākt ATP ranga piektās vietas īpašnieks Davids Ferrers no Spānijas.

Atgādinām, ka turnīra pirmajā kārtā Gulbis trešoreiz karjerā atspēlējās no divu setu deficīta, ar 3-6, 4-6, 6-4, 7-5 un 6-3 pārspējot pieredzējušo vācieti Tomiju Hāsu, kurš bija izlikts ar 21. numuru.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu