Gulbis dramatiskā cīņā zaudē 1/4 finālā (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latviešu tenisists Ernests Gulbis šorīt nespēja iekļūt Akapulko «ATP World Tour 500» turnīra pusfinālā.

Pasaules rangā 18. vietā esošais Gulbis ceturtdaļfinālā divarpus stundu ilgā cīņā ar 6-4, 6-7 (2:7) un 5-7 zaudēja bulgāram Grigoram Dimitrovam, kurš pasaules rangā ieņem 22. vietu.

Mača pirmajos četros geimos pārāks izrādījās serves uzņēmējs un tikai piektajā geimā Gulbi izdevās nosargāt savu servi. Turpinājumā latvietis pie savas serves uzvarēja pārliecinoši, bet desmitajā geimā lauza Dimitrova servi, nodrošinot panākumu setā.

Otrajā setā abi tenisisti uzvarēja geimus pie savām servēm, tādējādi uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams taibreiks, kurā ar 7:2 uzvarēja bulgāru tenisists.

Trešā seta sākumā latvietis neizmantoja vienu breikbumbu, bet sestajā geimā trīs breikbumbas ieguva Dimitrovs, izmantojot jau pirmo no tām un izvirzoties vadībā ar 4-2. Tomēr jau nākamajā geimā Gulbim izdevās lauzt bulgāra servi, bet astotajā geimā panākt neizšķirtu 4-4. Par izšķirošo kļuva 12. geims, kurā Dimitrovs pie Gulbja serves ieguva breikbumbu un to izmantoja, nodrošinot uzvaru visā mačā.

Par otrās kārtas pārvarēšanu latvietis nopelnījis 90 ATP ranga punktus.

Turnīra pusfinālā Dimitrovs mērosies spēkiem ar pasaules septīto raketi, britu Endiju Mareju, kurš atspēlējās un ar 1-6, 7-6 (7:4) un 6-2 uzvarēja francūzi Žilu Simonu (23.).

Atgādinām, ka Akapulko turnīra pirmajā kārtā Gulbis ar 6-1 un 6-1 uzvarēja taivānieti Jensunu Lu, bet otrajā kārtā ar 6-1, 3-6 un 7-6 (7:5) uzvarēja beļģi Dāvidu Gofēnu.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu