Gulbis gadu sāk ar uzvaru, 1/4 finālā pretī ATP ranga līderis (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Dohas ATP «World Tour 250» sērijas turnīra otrās kārtas mačā trešdien ar rezultātu 6-2, 4-6, 6-3 uzvarēja Polijas sportistu Lukašu Kubotu.

Latvietis tādējādi sasniedzis sacensību ceturtdaļfinālu un pretī viņam stāsies Rafaels Nadals no Spānijas, kurš ir arī pasaules ranga līderis. Nadals trīs setu mačā ar 6-3, 6-7 un 6-3 uzvarēja vācieti Tobiasu Kamki.

Maču Gulbis sāka ļoti pārliecinoši, pirmajā geimā pie savas serves uzvarot visās izspēlēs, bet otrajā to pašu atkārtojot pie pretinieka serves un jau ar pirmo mēģinājumu iegūstot breiku. Nākamajā geimā latvietis pārliecinoši panāca 3-0 savā labā, bet sekojušajā geimā neizmantoja vienu breikbumbu un ilgstošā cīņā tomēr ļāva Kubotam tikt pie sava pirmā punkta. Nākamajos divos geimos sportisti pie savas serves darbojās pārliecinoši, Kubotam turklāt uzvarot visās savās izspēlēs, bet septītajā geimā Gulbis smagā cīņā panāca 5-2 savā labā. Nākamajā geimā latvietis ieguva divas setbumbas un ar pirmo mēģinājumu nodrošināja panākumu.

Otrā seta sākums iezīmējās ar ļoti saspringtu cīņu otrajā geima, kad Gulbis pie pretinieka serves tika pie divām breikbumbām, tomēr nevienu no tām nespēja izmantot. Pēc četriem geimiem rezultāts bija neizšķirts 2-2, bet nākamajā geimā Gulbis savas serves nosargāšanas labad bija spiests atspēlēt vienu breikbumbu. Vēl ilgstošākā un mokošākā cīņā abi sportisti iesaistījās sestajā geimā, kura gaitā latvietis neizmantoja divas breikbumbas, rezultātam kļūstot 3-3.

Līdzsvars cīņā saglabājās arī pēc nākamajiem diviem geimiem, bet devītajā Kubots negaidīti tika pie četrām breikbumbām, no kurām izmantoja otro un ieguva savu pirmo breiku spēlē. Uz to Gulbis atbildēja ar divām breikbumbām desmitajā geimā, tomēr tās palika neizmantotas. Seta izskaņā latvietis neizmantoja vēl vienu breikbumbu, kā rezultātā šajā setā bija spiests atzīt sāncenša pārākumu.

Izšķirošais sets iesākās līdzvērtīgā cīņā, tomēr pirmais pie pārsvara tika Gulbis, kurš ar breiku otrajā geimā panāca 2-0 savā labā, bet brīdi vēlāk izvirzījās vadībā ar 3-0. Latvietis noteica cīņas toni arī ceturtajā geimā, kad lika sāncensim atspēlēt trīs breikbumbas, bet ar ceturto mēģinājumu savā panāca un izvirzījās vadībā ar 4-0. Nākamajā geimā Kubots spēja pie latvieša serves vienu punktu atgūt, bet vēlāk vēl vienā smagā geimā panāca 2-4. Nākamajos geimos abi tenisisti savu servi nosargāja pārliecinoši, rezultātam kļūstot 5-3 Gulbja labā, bet devītajā geimā latvietim uzvaras nodrošināšanai pietika ar vienu iekrātu mačbumbu, kas tika izmantota.

ATP ranga 24.vietā esošais Gulbis, kurš sacensībās izlikts ar septīto numuru, pirmajā kārtā otrdien ar 6-2, 4-6, 6-0 pārspēja Lielbritānijas otro raketi Danielu Evansu, kurš sacensības uzsāka vēl no kvalifikācijas.

Savukārt Kubots, kurš ATP rangā ierindojas 72.pozīcijā, pirmajā mačā pirmdien ar 6-4, 6-3 pārspēja spāni Danielu Himeno-Traveru.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu