Gulbis izcīna uzvaru Vašingtonas turnīra 1.kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis svētdien izcīnīja uzvaru Vašingtonas «ATP World Tour 500» sērijas turnīra pirmās kārtas mačā, ar rezultātu 7-5, 3-6, 6-3 pārspējot ASV sportistu Kevinu Kimu.

Otrajā kārtā Gulbis spēkosies ar Čehijas sportistu Tomašu Berdihu, kas šajā turnīrā izlikts ar astoto numuru.

Jau ziņots, ka jau pēc mača publicētajā jaunākajā ATP pasaules rangā Gulbis zaudējis 39 vietas un atrodas 101.pozīcijā, pirmo reizi kopš 2007.gada feburāra izkrītot no ranga pirmā simtnieka. Savukārt Kims rangā patlaban atrodas 104.pozīcijā.

Līdz šim abi tenisisti savā starpā bija tikušies vienu reizi - šī gada Indianvelsas «1000 Series" turnīra pirmās kārtas mačā 12.martā Gulbis uzvarēja ar rezultātu 6-3, 6-4. Savukārt ar Berdihu Latvijas tenisists līdz šim nav spēlējis.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnījis 20 punktus ATP vienspēļu reitingā.

Vašingtonas turnīrā šogad ar pirmo numuru izlikts amerikānis Endijs Rodiks. Otrais numurs ticis Argentīnas tenisistam Huanam Martinam del Potro, savukārt ar trešo numuru izsēts francūzis Žo Vilfrīds Tsonga.

Gulbis Vašingtonas turnīrā spēlē pirmo reizi karjerā.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Gulbis piedalījās Losandželosas «ATP World Tour 250» sērijas turnīrā, kur vienspēļu sacensību pirmajā kārtā ar rezultātu 7-5, 6-2 uzveica Taivānas sportistu Jenu-Hsunu Lu, bet otrajā kārtā ar 6-2, 3-6, 4-6 zaudēja krievam Maratam Safinam, kas Losandželosas turnīrā izlikts ar astoto numuru.

Savukārt Losandželosas turnīra dubultspēļu sacensībās Gulbis pārī ar Krievijas sportistu Dmitriju Tursunovu pirmajā kārtā ar 6-4, 6-2 pārspēja brazīlieti Brunu Suarešu un Kevinu Uljetu no Zimbabves, kuri Losandželosas turnīrā bija izsēti ar otro numuru, bet otrās kārtas mačā ar rezultātu 5-7, 6-7 (6:8) atzina Uzbekistānas sportista Denisa Istomina un argentīnieša Leonardo Maijera pārākumu.

Vašingtonā Gulbis dubultspēlēs nepiedalīsies.

LETA jau ziņoja, ka Gulbis jau 26.turnīros pēc kārtas nav spējis pārvarēt otro kārtu. Neveiksmju sērija sākās vēl 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs augustā, bet tagad jau vairāk nekā gads pagājis kopš viņš pēdējoreiz tika tālāk par otro kārtu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu