Gulbis izkrīt no ATP ranga pirmā simtnieka

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP vienspēļu rangu tabulā zaudējis 39 vietas un pirmo reizi kopš 2007.gada februāra izkritis no pirmā simtnieka.

Gulbja kontā patlaban ir 640 punkti un viņš atrodas 101.vietā.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Gulbis piedalījās Losandželosas «ATP World Tour 250» sērijas turnīrā, otrajā kārtā piekāpjoties Maratam Safinam. Šajā turnīrā pagāja tieši gads, kopš Gulbis kādā turnīrā pēdējo reizi iekļuva tālāk nekā otrajā kārtā - tieši šonedēļ latvietis zaudēja 250 punktus, ko ieguva par pagājušā gada Sinsinati «Masters series» turnīra ceturtdaļfināla sasniegšanu.

No ATP ranga simts labāko tenisistu vidus Gulbis nebija izkritis kopš 2007.gada 19.februāra, kad pirmajā simtniekā viņš iekļuva pirmoreiz. Savukārt tieši pirms gada, pagājušā gada 4.augustā viņš sasniedza savu līdz šim karjeras augstāko pozīciju, kad pēc sekmīgā Sinsinati turnīra latvietis pakāpās uz 38.pozīciju. Tomēr paredzams, ka turpmāk latvietis rangā tikai kāps uz augšu, jo lielus punktu zaudējumus veselu gadu viņš vairs nevar piedzīvot.

No pārējiem Latvijas tenisistiem ATP vienspēļu rangā Andis Juška zaudējis desmit pozīcijas un atrodas 276.vietā, Deniss Pavlovs zaudējis 12 pozīcijas, ieņemot 290.vietu, Kārlis Lejnieks atguvis septiņas vietas un ieņem 569.pozīciju, bet Adrians Žguns pakāpies par piecām vietām un šobrīd atrodas 578.vietā. Savukārt Oskars Vaskis ar vienu punktu atrodas 1765.pozīcijā.

Ranga augšgalā būtiskas izmaiņas nav notikušas. Jau ziņots, ka pēc Vimbldonas tenisa turnīra pirmajā vietā atgriezās šveicietis Rodžers Federers, kurš šo pozīciju zaudēja pagājušā gada augustā, atdodot to spānim Rafaelam Nadalam. Šveicieša rēķinā tagad ir 11 060 punkti, bet Nadalam, kurš savainojuma dēļ izlaida Vimbldonas čempionātu, ir 9285 punkti.

Trešais ar 8260 punktiem ir Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs, bet ceturto pozīciju joprojām ieņem serbs Novāks Džokovičs, kura rēķinā ir 7380 punkti.

Savukārt dubultspēļu rangā Gulbis atguvis 25 pozīcijas un šobrīd pakāpies jau līdz 151.vietai.

Pavlovs šajā rangā zaudējis 17 vietas un ieņem 205.vietu, savukārt Juška nokritis par 32 vietām un ieņem 355.pozīciju. Pjotrs Ņečajevs pakāpies par četrām pozīcijām un atrodas 1197.vietā, Lejnieks dubultspēļu rangā zaudējis trīs vietas, ieņemot 1404.pozīciju, savukārt Žguns pakāpies par vienu pozīciju un atrodas 1534.vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu