Gulbis: Izlasē nesaņemu ne naudu, ne ranga punktus (30)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pēc uzvaras Deivisa kausa mačā pret Somiju, kas Latviju ieveda Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā, lepojas ar sevi un savu sniegumu, sarunā ar žurnālistiem pēc cīņas pauda pats sportists.

Kā zināms, svētdienas pēcpusdienā Gulbis ar 6-3, 6-4, 6-3 pieveica Juho Pauku, kurš šobrīd ATP rangā atrodas 1182. vietā.

«Ja uzvaru trijos setos un katrā setā ar vismaz breika pārsvaru, tad var teikt, ka uzvara bija pārliecinoša,» izteicās Gulbis, kurš šobrīd ATP reitingā ir 36. vietā. «Bija smagi, jo visi no manis sagaida uzvaru. Jau pēc pirmā breika visiem skatītājiem viss ir skaidrs, tomēr koncentrēties nepieciešams līdz pēdējam punktam. Trešā seta sākumā vienu brīdi pazaudēju koncentrēšanos, un tad sets varēja aiziet negatīvi.»

Gulbis atklāja, ka katru gadu domā - spēlēt vai nespēlēt Deivisa kausa izcīņā, turklāt viņš nemaz nebija teicis, ka spēlēs visos trīs mačos - arī pret Tunisiju un Monako. Par nākamā gada dueļiem latvietis vēl neko nezina - vispirms jāuzzina gan pretinieks, gan kalendārs.

«Runāsim atklāti, ja neuzvaru trīs mačus, mums būs problēmas palikt Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā. Tas no manis prasa daudz, gadā nav daudz brīvu nedēļu. Varētu šajās nedēļās trenēties un gatavoties, tomēr jācīnās izlasē par ko nesaņemu ne naudu, ne ranga punktus. Tas ir negodīgi, jo pasaules grupa, piemēram, serbi Janko Tipsarevičs un Viktors Troickis saņem vidēji 150-200 punktus gadā. Jā, spēlēšana par valsts godu ir pietiekama motivācija, bet cik ilgi varu viens turēt, ja nav neviena, kurš atbalsta - ļoti ceru, ka Miķelis Lībietis un Mārtiņš Podžus pieliks, mums vajag pilnīgāku komandu,» turpināja Gulbis.

«Šonedēļ viss bija ļoti labā līmenī, pasaules standarta arēna, ieskaitot ģērbtuves, ēšanu. Skatītāji varbūt vakar bija mazliet mazāk, bet šodien bija pietiekami daudz, atbalsts labs, pozitīvs. Man šis Deivisa kauss atņēma daudz emocionālās enerģijas. Deivisa kausā esmu vairāk saspringts, jūtu papildus spiedienu - tomēr esmu ļoti gandarīts, lepojos ar sevi, savu sniegumu,» sacīja Gulbis.

Tāpat Gulbis izteicās par nākamnedēļ paredzētā Sanktpēterburgas «ATP World Tour 250» sērijas turnīra pirmās kārtas maču, kur viņu sagaida krievs Mihails Jelgins.

«Labi zinu viņu, viss atkarīgs no manis. Pēc tam sekos turnīri Šanhajā, Stokholmā un citur. Stokholmā man veci paziņas,» ar smaidu saistībā ar savulaik aktuālo prostitūcijas skandālu teica Gulbis. «Varbūt toreiz teicu, ka nekad tur vairs nespēlēšu, bet viss mainās.»

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu