Gulbis neiekļūst Gštādes turnīra pusfinālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Labākais latviešu tenisists Ernests Gulbis šodien nespēja iekļūt Gštādes «ATP World Tour 250» turnīra pusfinālā.

Gulbis ceturtdaļfināla mačā ar 6-4, 1-6 un 4-6 atzina Francijas tenisista Pola-Anrī Matjē pārākumu.

Jau cīņas pirmajā geimā Gulbis lauza pretinieka servi, bet trešajā geimā latvietim atkal bija tāda iespēja, tomēr Matjē izdevās atspēlēt vienu breikbumbu. Turpinājumā abi tenisisti pie savām servēm spēlēja pārliecinoši un neļāva pretiniekam pacīnīties par serves laušanu, līdz ar to pirmajā setā ar 6-4 pārāks bija Gulbis.

Otrajā setā daudz pārliecinošāk spēlēja Matjē, kurš otrajā un ceturtajā geimā lauza Gulbja servi, izvirzoties drošā vadībā ar 4-0. Sīvā spēkošanās izvērtās piektajā geimā, kurā trīs reizes tika fiksēts «vienādi», tomēr Matjē nosargāja savu servi, bet Gulbis pie vienīgā punkta šajā setā tika sestajā geimā, kurā atstāja savu pretinieku «sausā».

Jau trešā seta pirmajā geimā Matjē lauza pretinieka servi, bet trešajā geimā pie rezultāta 2-1 Matjē labā cīņa uz gandrīz pusotru stundu lietus dēļ tika pārtraukta. Pēc cīņas atsākšanās abi tenisisti pie savām servēm spēlēja ļoti pārliecinoši, tāpēc Gulbim nebija iespēju lauzt mača gaitu un pacīnīties par uzvaru.

Par Gštādes turnīra ceturtdaļfināla sasniegšanu latviešu tenisists nopelnīja 45 ATP pasaules ranga punktus.

Pusfinālā Matjē spēkosies ar serbu Janko Tipsareviču, kurš izlikts ar pirmo numuru, vai kvalifikācijas sacensības pārvarējušo čehu Janu Hernihu.

Atgādinām, ka turnīra pirmajā kārtā Gulbis ar 7-6 (7:2), 4-6 un 6-3 uzvarēja itālieti Filipo Volandri, bet otrajā kārtā ar 5-7, 7-6 (7:3) un 6-4 pārspēja francūzi Benuā Pēru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu