Gulbis otro gadu pēc kārtas sasniedz 1/8 finālu Indianvelsā (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis prestižā Indianvelsas «Masters 1000» sērijas turnīra vienspēļu trešās kārtas mačā pagājušajā naktī ar 2-6, 6-1 un 7-5 pieveica bulgāru Grigoru Dimitrovu, līdz ar to latvietis otro gadu pēc kārtas iekļuvis turnīra astotdaļfinālā.

Izlozē pirms mača uzvarēja Gulbis, izvēloties servēšanu, tomēr jau pirmajā geimā viņš šo savu servi nespēja noturēt. Kaut cīņa ritēja samērā līdzīgi, septītajā geimā Gulbis vēlreiz tika nobreikots un pirmo setu zaudēja nepilnas pusstundas laikā.

Otro setu Gulbis aizvadīja nesalīdzināmi veiksmīgāk – savas serves geimus latvietis uzvarēja pārliecinoši, bet pretinieka serves laikā regulāri tika pie breikbumbām. Dimitrovs smagā cīņā vēl panāca 1-1, tomēr turpinājumā Gulbis vairs cerības pretiniekiem neatstāja, svinot pārliecinošu panākumu.

Trešais sets sākās līdzīgi – tā sākumā breikbumbu neizmantoja Dimitrovs, bet piektajā geimā pie divām breika iespējām tika arī latvietis, kurš pēc to neizmantošanas salauza savu raketi. Nākamais geims izvērtās desmit minūtes ilgs un tā laikā Gulbim bija arī jāaizstāv vienu breikbumbu, tomēr viss noslēdzās sekmīgi, panākot izlīdzinājumu 3-3.

Jau sākot no otrā seta, Gulbim regulāri izdevās uzvarēt skaistās un garās izspēlēs, bet vēlāk arī savā labā viņam izdevās pavērst visa mača rezultātu - izšķirošā seta vienpadsmitajā geimā latvietis ieguva divas breikbumbas, otro no tām arī izmantojot un pēc brīža noslēdzot maču, kas ilga nepilnas divas stundas, savā labā.

Par astotdaļfināla sasniegšanu Gulbis nopelnījis 90 pasaules ranga punktus, un astotdaļfinālā spēkosies ar spāni Roberto Bautistu Agutu.

Atgādinām, ka otrajā kārtā latviešu tenisists pārliecinoši ar 6-3 un 6-3 apspēlēja Žoau Sousu no Portugāles, kurš pasaules rangā šobrīd ir 45. vietā, bet Dimitrovs otrajā kārtā ar 6-4 un 6-3 bija pieveicis nīderlandieti Robinu Hāsi, kurš pasaules rangā ieņem 46. pozīciju.

Šī Gulbim un Dimitrovam bija jau trešā tikšanās reize pēdējā mēneša laikā un arīdzan karjerā. Februāra izskaņā Gulbis Meksikā notikušajā Akapulko «ATP World Tour 500» sērijas turnīra ceturtdaļfināla mačā saspringtā cīņā piekāpās ar 6-4, 6-7 (2:7) un 5-7. Zīmīgi, ka pēc tam Dimitrovam izdevās uzvarēt arī visā turnīrā. Savukārt pirms tam Nīderlandē notikušā Roterdamas «ATP World Tour 500» sērijas turnīra otrās kārtas mačā Gulbis tika pie panākuma ar 6-4 un 7-6 (7:3).

Gulbja nākamais pretinieks Bautista Aguts trešās kārtas mačā otrdien ar 6-2, 4-6 un 7-6 (8:6) apspēlēja somu Jarko Nieminenu. Spānis pašlaik ATP rangā ieņem 53. vietu.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu