Gulbis pēc «Australian Open» pakāpies uz 23. vietu pasaules rangā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien pēc Austrālijas atklātā čempionāta beigām, pakāpies par vienu pozīciju uz 23. vietu.

Pirms tam Gulbis nemainīgi kopš pagājušā gada oktobra beigām atradās ranga 24. vietā, bet tagad viņš pakāpies uz augstāko pozīciju kopš 2011. gada februāra. Tajā pašā mēnesī latvietis sasniedza arī savu karjeras rekordu - 21. vietu.

Kā ziņots, Austrālijas atklātajā čempionātā Gulbis piedzīvoja zaudējumu otrajā kārtā, taču iegūtie ranga punkti ļāva viņam rangā pakāpties, jo pērn šajās sacensībās latvietis nestartēja. Līdz ar to sešās dalības reizēs šajā turnīrā latvietis joprojām ne reizi nav spējis sasniegt trešo kārtu.

No citiem Latvijas tenisistiem rangā Andis Juška zaudējis uzreiz 112 pozīcijas un tagad ieņem 569. vietu, kas valsts otrajam numuram ir zemākā kopš 2004. gada. Pirms divām nedēļām latvietis «Future» sērijas turnīrā Francijā nespēja aizstāvēt pērn iegūtos ranga punktus, kad viņš ieguva trešo daļu no visiem punktiem, ko 2013. gadā spēja nopelnīt.

Citviet Mārtiņš Podžus atguvis četras pozīcijas un pakāpies uz 650. vietu, bet Miķelis Lībietis atkāpies par vienu ailīti un atrodas 703. vietā. Mārtiņa Podžus dvīņubrālis Jānis pakāpies uzreiz par 28 vietām un ir 1054. labākais tenisists pasaulē, kas ir viņa karjeras rekords, Deivids Jukša atrodas 1398. pozīcijā, bet Mārcis Garuts atrodams 1472. ailītē.

Ranga pirmajā desmitniekā pēc gada pirmā «Grand Slam» turnīra notikušas vairākas izmaiņas.

Līderis kopš pagājušā gada oktobra sākuma ir spānis Rafaels Nadals, bet viņam nemainīgi seko serbs Novaks Džokovičs. Par piecām vietām uz trešo pozīciju pakāpies Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Staņislass Vavrinka no Šveices, sasniedzot jaunu karjeras rekordu, bet ceturtais pēc kāpuma par vienu vietu tagad ir argentīnietis Huans Martins del Potro. Pirmo piecinieku noslēdz spānis Davids Ferrers, kurš zaudējis divas pozīcijas.

Tikai sestais pēc divu vietu zaudēšanas tagad ir brits Endijs Marejs, kurš tik zemu rangā nav atradies kopš 2008. gada, bet septītais nemainīgi ir čehs Tomāšs Berdihs. Karjeras laikā 17 «Grand Slam» titulus ieguvušais šveicietis Rodžers Federers zaudējis divas vietas un tagad ieņem vien astoto pozīciju, noslīdot uz zemāko vietu kopš 2002. gada, bet pirmā desmitnieka beigās nemainīgi atrodas francūži Rišārs Gaskē un Žo Vilfrīds Tsonga.

ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis pašlaik atrodams dalītā 59. vietā.

Tikmēr dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Juška, kurš pēc kāpuma par 22 pozīcijām tagad atrodas 563. vietā.

Gulbis un Lībietis dubultspēļu rangā zaudējuši attiecīgi četras un piecas pozīcijas, ieņemot attiecīgi 801. un 804. vietu, bet Oskars Vaskis pēc kritiena par četrām vietām atrodas 1113. pozīcijā. Trīs vietas zaudējis M. Podžus, kurš atrodas 1368. pozīcijā.

Vēl Krišjānis Stabiņš ieņem 1594. pozīciju, Juška atrodas 1725. vietā, bet J. Podžus atrodams 1780. pozīcijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu