Gulbis saglabā savu vietu ATP pasaules rangā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP vienspēļu rangā, kas publicēts šodien, saglabājis iepriekš ieņemto 23. vietu.

Pagājušajā nedēļā ATP raudzes turnīri nenorisinājās, jo nacionālās izlases sacentās Deivisa kausa mačos. Gulbis savu pēdējo maču aizvadījis 22. martā, kad Maiami «Masters 1000» sērijas turnīra vienspēļu sacensību otrās kārtas spēlē ar 4-6, 6-4 un 5-7 zaudēja francūzim Žiljēnam Beneto, bet šonedēļ viņam dalība turnīros nav paredzēta.

Februāra beigās latvietis pirmoreiz karjerā pakāpās līdz ATP ranga 18. vietai, tomēr jau nākamajā nedēļā izkrita no labāko divdesmitnieka. Tikmēr ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis pašlaik atrodams 14. vietā.

No citiem Latvijas tenisistiem rangā Andis Juška zaudējis trīs pozīcijas un ieņem 662. vietu. Šī valsts otrajam numuram ir zemākā vieta pasaules rangā kopš 2004. gada.

Par valsts trešo numuru atkal kļuvis Miķelis Lībietis, kurš zaudējis vienu vietu un ieņem 707. pozīciju, tikmēr Mārtiņš Podžus zaudējis uzreiz 45 pozīcijas un atkritis uz 741. vietu. Tikmēr Jānis Podžus pakāpies par divām vietām uz 880. pozīciju, kas ir augstākā viņa karjerā.

Deivids Jukša rangā zaudējis trīs vietas un ir atrodams 1442. pozīcijā, bet Mārcis Garuts atkāpies par piecām pozīcijām uz 1503. vietu.

Līderis kopš pagājušā gada oktobra sākuma ir spānis Rafaels Nadals, bet viņam nemainīgi seko serbs Novāks Džokovičs. Trešais ir Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Staņislass Vavrinka no Šveices, bet ceturto vietu ieņem 17 «Grand Slam» titulus ieguvušais šveicietis Rodžers Federers, kuram seko čehs Tomāšs Berdihs.

Spānis Davids Ferrers ir sestais, bet septīto pozīciju ieņem argentīnietis Huans Martins del Potro, liekot britam Endijam Marejam joprojām ieņemt vien astoto vietu. Tik zemu rangā Marejs nebija atradies kopš 2008. gada.

Devīto vietu rangā ieņem Džons Isners no ASV, bet pirmo desmitnieku tagad noslēdz francūzis Rišārs Gaskē, kurš apsteidzis Milošu Raoniču no Kanādas.

Tikmēr dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Gulbis, kurš zaudējis vienu pozīciju un atrodas 450. vietā. Valsts otrais dubultspēļu numurs ir Lībietis, kurš atkāpies par četrām vietām uz 807. pozīciju.

Juška jaunākajā rangā pēc iepriekš zaudētajām uzreiz 287 vietām tagad atguvis četras un ieņem 971. pozīciju. Iepriekš viņš bija nokritis uz savu zemāko vietu kopš 2006. gada.

Pēc kāpuma par divām ailītēm 1081. vietu tagad ieņem M. Podžus, Oskars Vaskis pakāpies par divām vietām uz 1118. pozīciju, bet J. Podžus atkāpies par vienu pozīciju un ieņem 1245. vietu.

Jukša dubultspēļu rangā ieņem 1383. pozīciju, Krišjānis Stabiņš ieņem 1611. vietu, bet nesen rangā iekļuvušais Artūrs Lazdiņš atrodas 1659. vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu