Gulbis sasniedz Ekentalas «Challenger» turnīra vienspēļu ceturtdaļfinālu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis ceturtdien izcīnīja uzvaru Vācijas pilsētā Ekentalā notiekošā «Challenger» sērijas turnīra vienspēļu pamatsacensību otrās kārtas mačā, sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Aizvadītajā mačā ATP ranga 151. vietā esošais Gulbis ar rezultātu 7-6 (7:2), 6-1 pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo krievu Konstantīnu Kravčuku, kurš rangā ieņem 259. vietu.

Pirmajā setā Gulbis astoņas reizes tika pie breikbumbām, no kurām spēja izmantot tikai vienu, kamēr Kravčuks pie viena breika tika ar savu pirmo un vienīgo mēģinājumu. Savukārt otrajā setā Gulbis pārliecinoši dominēja, izcīnot trīs no septiņiem breikiem, bet savam pretiniekam nedodot iespējas cerēt uz latvieša serves laušanu.

Par otrās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnījis 15 vienspēļu ranga punktus.

Ceturtdaļfinālā Gulbja pretinieks būs sacensībās ar pirmo numuru izliktais slovēnis Grega Zemļa vai baltkrievs Vladimirs Ignaķiks.

Šajā turnīrā startē arī Latvijas tenisists Andis Juška, kurš trešdien nespēja pārvarēt vienspēļu sacensību otro kārtu.

Kā ziņots, abi Latvijas tenisisti sacensības sāka no kvalifikācijas, turklāt izšķirošajā, trešajā, kārtā tikās savā starpā, kurā Juška izcīnīja negaidītu panākumu ar rezultātu 3-6, 6-3, 6-4. Tomēr, tā kā Gulbis kvalifikācijā bija izlikts ar pirmo numuru, jau pirms mača bija zināms, ka viņš zaudējuma gadījumā iekļūs pamatturnīrā kā «laimīgais zaudētājs».

Tāpat Juška pārī ar austrieti Filipu Osvaldu sacenšas dubultspēļu sacensībās, kur Latvijas un Austrijas duets sasniedzis pusfinālu.

Cīņā par iekļūšanu finālā Juška un Osvalds spēkosies ar poli Tomašu Bednareku un Andrēasu Siljestremu no Zviedrijas, kuri izlikti ar trešo numuru.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu