Gulbis/Tursunovs triumfē Indianapolisā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis pārī ar Krievijas tenisistu Dmitriju Tursunovu svētdien izcīnīja uzvaru Indianapolisas «ATP World Tour 250» sērijas turnīra dubultspēļu finālā.

Izšķirošajā mačā Latvijas un Krievijas duets ar 6-4, 3-6 un 11-9 pieveica austrāliešus Ešliju Fišeru un Džordanu Keru, kas bija izlikti ar pirmo numuru.

Spēli abi pāri uzsāka ar uzvarētiem geimiem pie pretinieku servēm, bet pēc tam līdzīga spēle ritēja līdz septītajam geimam, kad Gulbis/Tursunovs lauza pretinieku servi, izcīnot panākumu pirmajā setā.

Otrajā setā pretinieku servi vienu reizi spēja lauzt tikai Fišers/Kers, izcīnot panākumu un mačs turpinājās trešajā setā. Tajā cīņa ritēja līdzīgi, tomēr beigu daļā austrālieši jau izvirzījās vadībā ar 8:6. Tomēr Gulbis/Tursunovs guva trīs punktus pēc kārtas un jau ieguva mačbumbu. To gan austrālieši neļāva realizēt, tomēr nākamajās divās izspēlēs bija jāservē Latvijas un Krievijas duetam, kas kļūdas nepieļāva un triumfēja supertaibreikā ar 11:9.

Par panākumu Gulbis nopelnīja 250 ATP dubultspēļu ranga punktus. Šis latvietim bija otrais izcīnītais ATP dubultspēļu turnīru tituls pēc uzvaras pagājušā gada Hjūstonas turnīrā.

Jau ziņots, ka Indianapolisas turnīra vienspēļu sacensībās Gulbis turpināja savu jau gandrīz gadu ilgo neveiksmju sēriju, 25. turnīrā pēc kārtas nespējot tikt tālāk par otro kārtu.

Šoreiz latvietis izstājās jau pirmajā kārtā, ar 2-6 un 3-6 pārliecinoši zaudējot Francijas tenisistam Markam Žikēlam, kas turnīrā izlikts ar septīto numuru. Līdz ar to Gulbis vienspēļu turnīru noslēdza bez izcīnītajiem ATP ranga punktiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu