Gvardiola atsakās pagarināt līgumu ar «FC Barcelona»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Iepriekšējo trīs sezonu Spānijas čempionvienības «FC Barcelona» galvenais treneris Hoseps Gvardiola nolēmis nepagarināt līgumu ar klubu, vēsta BBC.

41 gadu vecais speciālists nolēmis paņemt pauzi savā trenera karjerā, bet oficiāli par Gvardiolas lēmumu tiks paziņots piektdien speciālā preses konferencē.

Iepriekš tika ziņots, ka «FC Barcelona» vadība gatava pieņemt jebkuras Gvardiolas prasības attiecībā uz līguma termiņu un darba algu. Pašreizējā Gvardiolas vienošanās ar «Barcelona» beigsies 30. jūnijā.

Kā ziņots, Gvardiola 2008. gadā tika paaugstināts no «FC Barcelona» otrās komandas. Pirms viņa pievienošanās «Barcelona» komanda divus gadus nebija ieguvusi nevienu titulu, bet kopš tā laika vienība trīs reizes uzvarējusi Spānijas čempionātā, bet divreiz - UEFA Čempionu līgā.

Bijušajam «Barcelona» komandas kapteinim Gvardiolam šī ir pirmā komanda, ko viņš trenē, bet spēlētāja karjeras laikā viņš ar «Barcelona» sešas reizes uzvarēja Spānijas čempionātā.

Spānijas izlasē Gvardiola aizvadīja 47 spēles, gūstot tajās piecus vārtus. Spānijas izlases sastāvā viņš piedalījās 1994. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

Tāpat Spānijas izlasē 2010. gada Pasaules kausa izcīņā septiņi no 11 sākumsastāva spēlētājiem bija no «Barcelona» komandas, palīdzot savai valstsvienībai izcīnīt Pasaules kausu.

Spānijas čempionāta kopvērtējumā šobrīd «Barcelona» ar 81 punktu 34 spēlēs ieņem otro vietu, par septiņiem punktiem atpaliekot no līdervienības Madrides «Real». Līdz čempionāta beigām atlikušas tikai četras kārtas, kuru laikā katra komanda var izcīnīt maksimums 12 punktus.

Jau vēstīts, ka otrdien «Barcelona» futbolisti izstājās no šīs sezonas Čempionu līgas turnīra, pusfinālā divu spēļu summā ar 2:3 zaudējot Anglijas klubam Londonas «Chelsea».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu