Gvardiola: esmu ļoti lepns par saviem futbolistiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spānijas čempionvienības «FC Barcelona» galvenais treneris Hoseps Gvardiola izteica lepnumu par savas komandas futbolistiem pēc iekļūšanas UEFA Čempionu līgas finālā.

Kā ziņots, pusfināla atbildes spēlē «FC Barcelona» savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar citu Spānijas komandu Madrides «Real», bet divu spēļu summā izcīnīja uzvaru ar 3:1.

«Šis ir ļoti liels panākums,» uzskata Gvardiola, kurš jau savā debijas sezonā 2008. gadā palīdzēja «Barcelona» komandai uzvarēt Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā. «Esmu ļoti lepns par saviem futbolistiem.»

2008. gadā «FC Barcelona» finālā pieveica «Manchester United» komandu un šogad iespējams šī fināla atkārtojums, jo otrajā pusfināla pārī «Manchester United» pirmajā spēlē ar 2:0 izbraukumā pieveica Vācijas komandu Gelzenkirhenes «Schalke 04».

Šī gada UEFA Čempionu līgas fināls 28. maijā notiks slavenajā Vemblija stadionā Londonā un tieši tajā 1992.gadā Gvardiola pirmoreiz uzvarēja šajā turnīrā kā spēlētājs.

«Futbols atgriežas mājās,» Gvardiola izsakās par Vemblija stadionu. «Protams, tagad stadions ir pārbūvēts, tomēr centīsimies uzvarēt arī jaunajā.»

Pēdējo pāris nedēļu laikā «Barcelona» un Madrides «Real» komandas savā starpā tikās četras reizes un Gvardiola atzina, ka šis bija ļoti nogurdinošs laiks. «Pēdējās 20 dienas bijušas ļoti smagas un saspringtas. Mēs no turnīra esam izslēguši apbrīnojamu komandu. Tiešām lielisku komandu.» 

«Skatīsimies otru pusfināla spēli, bet izskatās, ka «Manchester United» iekļūs finālā,» par potenciālajiem pretiniekiem teica Gvardiola. «Mēs spēlējam ar tikpat lielu pašatdevi. Meklēsim viņu vājo punktu un tad uzbruksim tam.»

«Vēlreiz iekļūt finālā ir unikāla sajūta,» norāda «Barcelona» komandas pussargs Andress Injesta, kurš pirmo cīņu izlaida traumas dēļ, bet atbildes mačā ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Pedro Rodrigesam gūt savas komandas vienīgos vārtus.

«Domāju, ka pēc visa, kas runāts pēdējās nedēļas laikā, visi redzēja, ko mēs spējam,» «Real» komandas trenera palīgs Aitors Karanka slavēja Marselu vārtu guvumu. Pēc šī precīzā sitiena otrā puslaika sākumā Madrides klubs spēja izvirzīties vadībā. «Vairs neko nevajag piebilst, jo to redzēja miljoniem cilvēku.»

Karanka šajā mačā aizstāja galveno treneri Žozē Mourinju, kurš iepriekšējā mačā tika aizsūtīts uz ģērbtuvēm un šo cīņu izlaida diskvalifikācijas dēļ. Viņš šo maču noskatījās viesnīcā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu