«Haik!»* atkal skanēs Baldonē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šā rudens neaizmirstamākais pasākums – pirmais Latvijas čempionāts kamanu suņiem bezsniega apstākļos – notiks 3. un 4. oktobrī «Mežkalnos», Baldonē. Dalībniekiem būs iespēja ne tikai mēroties spēkiem un ātrumā jau tradicionālajās kategorijās, bet arī piedalīties Latvijā vēl neredzētā, elpu aizraujošā kamanu suņu dragreisā. 

Tā nav vienkārši riteņbraukšana vai skrējiens, tā ir kopības sajūta ar savu labāko un uzticamāko draugu – suni. Vienotība, kas valda suņa un saimnieka starpā, ir nepārvarams spēks, kas virza šo tandēmu uz uzvaru.

Latvijas čempionātā kamanu suņiem bezsniega apstākļos, kas ir arī «Baltijas kausa 2009» 4. posms, tiksies gan draugi, gan sāncenši, kas savu brīvo laiku pavada, sportojot kopā ar suni. Šīm sacensībām pieteikušies ne tikai pašmāju sportot gribētāji, bet arī lietuviešu, igauņu un poļu sportisti. 

Sīvu konkurenci un cīņu par sekunžu simtdaļām ir noorganizējusi Latvijas Kamanu suņu sporta federācija sadarbībā ar mājdzīvnieku portālu «Petnet» un Dzīvnieku veselības centru. Sacensties gribētāji varēs piedalīties šādās kategorijās:

  • «Mera Dog» kanikross (skrējiens kopā ar suni) vīriešiem/sievietēm;
  • «Happy Dog» baikdžorings (suns velk velosipēdistu un velosipēdu) vīriešiem/sievietēm;
  • «Gilpa» 2 suņu skūteru (bezpedāļu velosipēds) un 2 suņu velokamanu (suņi velk skuteru/velokamanas) disciplīna (vīriešu un sieviešu apvienotā kategorija);
  • «Husse» 4 suņu velokamanas (vīriešu un sieviešu apvienotā kategorija);
  • bērnu kanikross.

Trase vīsies pārsvarā pa meža ceļiem, bez īpašiem pacēlumiem vai bedrēm. Tā vairāk būs balstīta uz ātrumu un azartu. 

To, ka suns ir mērķtiecīgs cīkstonis, kam gribas būt pirmajam, skatītājiem lieliski parādīs neaizmirstamais kamanu suņu dragreiss.  Tā distance būs aptuveni 200 m gara, kur suņi sacentīsies pa pāriem, līdz tiks noskaidrots uzvarētājs. Šīs aizraujošās sacīkstes notiks 4. oktobrī tieši pirms apbalvošanas (tās atbalsta suņu uzkodu ražošanas uzņēmums «Dailes»).

Atšķirībā no citām sacensībām Latvijas čempionātā kamanu suņiem var piedalīties jebkurš četrkājainais draugs ar savu saimnieku, nav svarīgs ne suņa lielums, ne vecums, ne izcelsme, galvenais ir vēlme piedalīties un varbūt pat kļūt par Latvijas čempionu. Piedalīties, atbalstīt un uzmundrināt laipni aicināts ikviens. Pieteikties sacensībām var arī sacensību dienā.

www.sleddog.lv

*Haik! – komanda, ar kuru sportists mudina savu suni doties trasē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu