Hakeri draud piektdien sarīkot līdz šim lielāko kiberuzbrukumu (41)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pēc pēdējās dienās pieredzētajiem kiberuzbrukumiem, kas bija vērsti pret Zviedrijas tīmekļa vietnēm, hakeru grupējums «Anonymous» brīdinājis, ka piektdien gaidāma līdz šim vērienīgākā operācija.

«Šo piektdien mēs paveiksim lielāko darbu, kādu esam darījuši. Mēs vēl neteiksim, ko darīsim,» teikts organizācijas izplatītajā paziņojumā.

Pēdējā laikā vērienīgi kiberuzbrukumi valsts institūciju un citu organizāciju vietnēm pieredzēti Zviedrijā. Nesenākais kiberuzbrukums fiksēts naktī uz ceturtdienu, un tas bija vērsts pret Zviedrijas Centrālo banku.

Trešdien kiberuzbrukumu dēļ nebija pieejamas daudzu pasaules universitāšu, tostarp Zviedrijas Upsalas un Lundas universitātes, tīmekļa vietnes.

Trešdienas vakarā nebija pieejamas arī Zviedrijas parlamenta un valdības mājaslapas.

Kā teikts hakeru izplatītajā videoierakstā, piektdien gaidāmie kiberuzbrukumi būs atriebība par Zviedrijas policijas veikto reidu pret interneta pakalpojumu sniedzēju PRQ, kas iepriekš nodrošināja gan «The Pirate Bay», gan «WikiLeaks» darbību.

Komentāri (41)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu