Hakeri nozaguši vēl neizdotas Maikla Džeksona dziesmas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Hakeri nozaguši visas mūzikas leģendas Maikla Džeksona ierakstītās dziesmas, tostarp arī neizdotos skaņdarbus ar hiphopa dziedātāja «Will.i.am» un grupas «Queen» bijušā solista Fredija Merkūrija piedalīšanos, apstiprina ierakstu kompānija «Sony Music».

Ierakstu kompānija apgalvo, ka nozagti 50 tūkstoši ierakstu, to skaitā arī Džeksona neizdotās dziesmas. Domājams, hakeru uzbrukums ir lielākais ierakstu kompāniju vēsturē.

«Viss «Sony» nopirktais Maikla Džeksona īpašums bija apdraudēts,» anonīms avots teicis britu laikrakstam «The Sunday Times». «Tas lika viņiem pārbaudīt sistēmas, un viņi atrada [drošības] «caurumu». (..) «Sony» saprata kļūdu un novērsa to.»

Ierakstu kompānija 2010.gadā nopirka visu Džeksona ierakstu katalogu par 250 miljoniem dolāru (132,25 miljoniem latu). Tajā ir pietiekami daudz dziesmu, lai kompānija varētu izdot līdz pat desmit albumiem, kuros iekļauti vēl neizdotie skaņdarbi.

Piektdien Lielbritānijas tiesā par uzbrukumu tika apsūdzēti 26 gadus vecais Džeimss Markss un 25 gadus vecais Džeimss Makormiks, kuri noliedza savu vainu. Viņi tika atbrīvoti pret drošības naudu, un nākamā tiesa paredzēta nākamā gada janvārī.

Amerikāņu hiphopa grupas «Black Eyed Peas» dalībnieks «Will.i.am» ar Džeksonu ierakstījis vismaz trīs dziesmas - «Dreaming», «Still the King» un «I Will Miss You», taču nevēlas tās izdot, jo uzskata, ka Džeksonam tas nepatiktu.

«Maikla Džeksona dziesmas ir pabeigtas tad, kad Maikls saka, ka tās ir pabeigtas. Varbūt tad, ja nebūtu ar viņu strādājis, es uz to skatītos citādi. Taču viņš to norādīja ļoti stingri,» skaidro mūziķis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu