Hamiltons: Šī ir labākā mašīna ar kādu esmu braucis (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) komandas «Mercedes» pilots brits Lūiss Hamiltons savu pašreizējo sacīkšu automašīnu uzskata par labāko ar kādu jebkad ir braucis, pēc triumfa svētdien notikušajā Malaizijas «Grand Prix» raidsabiedrībai BBC atzina sportists.

Jau vēstīts, «Mercedes» komandas piloti Hamiltons un vācietis Niko Rosbergs svētdien izcīnīja dubultuzvaru F-1 jaunās sezonas otrajā posmā, kas risinājās Malaizijā.

«Šodienas panākums man ir īpašs, jo šajā trasē iepriekšējos gados vienmēr pietrūka veiksme, parasti kaut kas nogāja greizi,» teica šobrīd 29 gadus vecais brits.

Šīs bija simtās sacīkstes Hamiltona karjerā, kurās viņš izcīnījis vismaz vienu punktu, bet «Mercedes» komanda tika pie pirmās dubultuzvaras kopš 1955.gada.

«Jūtos lieliski, komanda pastrādāja nevainojami, varu tikai lepoties ar visas vienības sasniegumu,» piebilda Hamiltons. «Jāatzīst, ka šī ir labākā mašīnā, kādā esmu braucis.»

Savukārt Rosbergs uzsvēra, ka labprāt būtu izcīnījis pirmo vietu sacīkstēs, tomēr Hamiltons trasē esot bijis pārāk ātrs.

«Domāju, ka uzvarējām pelnīti. Protams, būtu bijis lieliski uzvarēt Malaizijā, taču Hamiltons bija pārāk ātrs, tāpēc man jāturpina strādāt, lai uzlabotu savu sniegumu,» uzskata 28 gadus vecais Rosbergs.

Rosberga tautietis Sebastjans Fetels no «Red Bull» komandas izcīnīja trešo vietu, bet Fetela komandas biedrs jaunais austrāliešu pilots Daniels Rikjardo lielāko sacīkšu daļu cīnījās par augstām vietām, tomēr pēcāk pēc vairākām neveiksmēm izstājās.

«Manuprāt, «Red Bull» šodien pastrādāja labi, salīdzinot ar pirmo posmu. Viņi joprojām ir etalons šajā sporta veidā, bet mums jācenšas sasniegto turpināt arī Bahreinā,» izteicās Rosbergs.

Čempionāta līderim Rosbergam kopvērtējumā tagad ir 43 punkti, kuram ar 25 punktiem seko Hamiltons, bet trešo vietu ar 24 punktiem ieņem Fernando Alonso («Ferrari»). Ceturtais ar 23 punktiem ir Džensons Batons («McLaren-Mercedes»), bet viņam ar 20 punktiem seko komandas biedrs dānis Kevins Magnusens.

Savukārt Konstruktoru kausā pārliecinoša līdere ar 68 punktiem ir «Mercedes GP» komanda, tai ar 43 punktiem seko «McLaren-Mercedes», bet trešo vietu ar 30 punktiem ieņem «Ferrari».

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu