Handbola izlasei neizšķirts otrajā EČ kvalifikācijas turnīra spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu handbola izlase 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas otrajā spēlē sestdien nospēlēja neizšķirti 20:20 (8:11) ar Turcijas valstsvienību.

Pēc šīs cīņas Latvijas izlase saglabāja reālas izredzes kvalificēties nākamajai kārtai. Pēdējā mačā Latvijai būs svētdien jāspēkojas ar Igauniju.

Piektdien notikušajā pirmajā spēlē Latvijas izlase ar 36:10 sagrāva Maltas valstsvienību, bet Turcija ar 39:35 pieveica Igauniju. Savukārt otrās kārtas pirmajā cīņā Igaunija ar 56:19 lika kapitulēt Maltai.

Katras grupas uzvarētāja un divas labākās otrās vietas ieguvējas iekļūs otrajā kvalifikācijas kārtā, kurā komandas tiks izkārtotas septiņās apakšgrupās pa četrām valstsvienībām katrā.

Savainojumu dēļ komandai šajā kvalifikācijā nevar palīdz ierastie līderi Aivis Jurdžs un Ģirts Lilienfelds, kā arī Jānis Grišanovs, bet Ingars Dude turnīru izlaiž ģimenes papildinājuma dēļ.

Sākotnēji paplašinātajā izlases kandidātu sarakstā tika iekļauti 28 spēlētāji, no kuriem 17 izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis uzaicināja uz valstsvienības treniņiem.

Galējā sastāvā tika iekļauti 14 spēlētāji, no kuriem tikai četri spēlē vietējā čempionātā - Edgars Vadzītis, Oskars Arājs (abi - LSPA), Kaspars Lisovskis un Vitālijs Borisenko (abi - Ludzas «Latgols»).

Latvijas izlase sacenšas D grupā. Tikmēr A grupā cīnās Ukraina, Kipra, Somija un Luksemburga, B grupā ielozētas Grieķijas, Šveices, Itālijas un Lielbritānijas valstsvienības, bet C grupā spēkojas Rumānija, Izraēla, Beļģija un Īrija.

Vietu kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā sev jau ir garantējušas 22 valstu izlases - Austrija, Baltkrievija, Horvātija, Čehija, Spānija, Francija, Vācija, Ungārija, Islande, Lietuva, Maķedonija, Melnkalne, Nīderlande, Norvēģija, Polija, Krievija, Slovēnija, Serbija, Slovākija, Zviedrija, kā arī Bosnija un Hercegovina.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu