Hantuhova: Hingisa spēlē, iespējams, labāk nekā agrāk (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Pieckārtējā «Grand Slam» turnīru uzvarētāja un bijusī WTA pasaules ranga līdere šveiciete Martina Hingisa pašlaik, iespējams, pat spēlē labāk nekā agrāk, uzskata viņas dubultspēļu partnere Daniela Hantuhova no Slovākijas.

32 gadus vecā Hingisa karjeru atsāka jūlija pēdējā dienā un līdz šim duetā ar Hantuhovu piedalījusies četros dubultspēļu turnīros. Savukārt vienspēlēs leģendārā šveiciete vismaz pagaidām neplāno startēt.

Pirmajos trijos kopējos turnīros Hingisa un Hantuhova zaudēja otrās kārtas mačos, bet šonedēļ Ņūheivenas WTA «Premier» sacensībās viņas jau pirmajā kārtā ar 1-6, 3-6 piekāpās kādreiz spēcīgajai Zimbabves tenisistei Karai Blekai un amerikānietei Vanjai Kingai. Neskatoties uz neveiksmi, Hingisa pēc mača bija smaidīga.

«Domāju, ka mēs varējām spēlēt ievērojami labāk,» izteicās Hingisa, kura Ņūheivenas turnīrā spēlēja pirmoreiz kopš 2002. gada. «Spēles sākums mums bija pieklājīgs, tomēr nespējām uzvarēt izspēles pie «vienādi» rezultāta. Tā mēs pēkšņi nokļuvām pārliecinošos iedzinējos.»

Hingisa WTA turnīros nebija piedalījusies kopš 2007. gada septembra, kad otro reizi pielika punktu karjerai. Togad viņa saņēma divu gadu diskvalifikāciju par pozitīvām kokaīna analīzēm Vimbldonas čempionāta laikā, tomēr aiziešanu no sporta šveiciete skaidroja ar biežajiem savainojumiem. Savukārt karjeru Slovākijā dzimusī sportiste atsāka vien pāris nedēļas pēc tam, kad tika uzņemta tenisa Slavas zālē.

«Viņa spēlē tāpat... iespējams, pat labāk,» savu pārinieci slavē Hantuhova. «Tas, kā viņa lasa spēli, ir apbrīnojami. Man ir liels gods būt vienā tīkla pusē ar viņu.»

Hingisa neprognozē, vai pēc gada atgriezīsies Ņūheivenā. «Pagaidām skatos tikai pa nedēļai uz priekšu. Nākamnedēļ spēlēsim ASV atklātajā čempionātā, pēc tam Āzijas turnīros un tad jau redzēsim.»

Hingisa WTA ranga līderpozīcijā atradās 209 nedēļas, 1997. gadā uzvarot Vimbldonā un ASV atklātajā čempionātā, bet no 1997. līdz 1999. gadam triumfējot Austrālijas atklātajā čempionātā. WTA turnīros viņa uzvarējusi 43 reizes.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu