Hemiltona progresu apturējušas izmaiņas riepu noteikumos (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Riepas un izmaiņas to noteikumos jau otrajā posmā pēc kārtas «Mercedes GP» britu pilotam Lūisam Hemiltonam liegušas cīnīties par uzvaru Pirmās formulas (F-1) sacīkstēs, uzskata komandas vadītājs Ross Brons.

Hemiltons pēdējās divas sacīkstes uzsācis no pole-position, bet abas reizes viņš finišējis aiz goda pjedestāla. Pirmspēdējā posmā Silverstounā Hemiltonam sprāga riepa, kas tajā posmā bija problēma vairākiem pilotiem. Kaut brits atkrita līdz braucēju virtenes beigām, noslēgumā viņš spēja pacelties līdz ceturtajai vietai.

Lai izvairītos no sprāgstošām riepām, pirms pagājušajā nedēļas nogalē notikušajām Vācijas sacīkstēm Nirburgringā tika pieņemts lēmums, ka formulām vairs nedrīkst nedēļas nogalē riepas mainīt vietām. Tas Hemiltonam liedza uzrādīt augstu rezultātu arī šajā posmā, un viņš finišēja tikai piektais.

«Būtu patīkami uzvarēt, tomēr šobrīd neizskatās, ka tā varētu notikt. Veiksme viennozīmīgi nav ar mani, tomēr kādreiz tai beidzot jāpienāk,» izteicies 2008. gada pasaules čempions, kuram problēmas ar riepām bija arī sezonas sākumā, tomēr pēdējā laikā jau likās, ka «Mercedes GP» komanda piedzīvojusi ievērojamu progresu.

«Iespēja mainīt riepas vietām bija laba iespēja tām likt kalpot ilgāk - varēji izmantot riepas kvalifikācijā, bet pēc tam uzlikt otrā pusē, un sacīkstēs tās bija kā jaunas,» izteicies Brons. Šāda riepu maiņa tika ierobežota pēc negadījumiem Silverstounā, kad izmainīta riepu konstrukcija. «Nirburgringā periods, kad tika braukts ar pilnu degvielas bāku, mums bija briesmīgs. Pēc tam, kad formula kļuva vieglāka, mēs atkal varējām konkurēt.»

Kā ziņots, pēc tam, kad «Mercedes GP» komanda aizvadīja slepenus riepu testus ar «Pirelli», tai tika aizliegts piedalīties šomēnes plānotajos jauno braucēju testos, kas vēlāk tika izmainīti par riepu testiem. Tomēr tagad «Mercedes GP» cer, ka šis aizliegums vismaz daļēji tiks atcelts.

«Kad runa ir par drošību, ir labi, ja visām komandām ir skaidrs, kā riepas strādā uz viņu mašīnām,» izteicies komandas motoru sporta vadītājs Toto Volfs. «Tomēr tas ir atkarīgs no Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA).»

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu