Hemoroīdi. Ļoti delikāta lieta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Hemoroīdu nav visiem. Bet vieta, kur tie atrodas, ir pilnīgi visiem. Arī tam dakterim, pie kura nevarat sadūšoties aiziet.

www.delikati.lv

Hemoroīdu rašanos sekmē procesi, kas notiek zarnās un ap tām. Hemoroīdi ir vēnu mezglveida paplašinājumi taisnās zarnas lejasdaļā. Problēmas parādās gadījumos, kad asinsvadu paplašinājumi palielinās vai pietūkst. Ar hemoroīdiem cīnās gan sievietes, gan vīrieši. Visaugstākais risks saskarties ar hemoroīdu izraisītām problēmām ir vecumā no 45 līdz 65 gadiem.

Ja hemoroīdu ārstēšana uzsākta savlaicīgi, izārstēšanās prognozes ir labas, jo slimība viegli padodas ārstēšanai. Pirmās pazīmes pacienti parasti novēro paši (asiņošana, nieze, sāpes), tomēr jāatceras, ka hemoroīdi var maskēt citas saslimšanas, piemēram, zarnu vēzi, tāpēc  vēlams nevis uzticēties pašdiagnostikai, bet gan veikt profesionālu diagnostiku un konsultēties ar ārstu.

Neārstējieties pats uz savu roku! Šī ir tā reize, kad labāk vienreiz redzēt nekā simtreiz aptaustīt.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu