Hidinks atkal varētu kļūt par «Chelsea» galveno treneri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas čempionvienības Londonas «Chelsea» galvenais treneris nākamajā sezonā atkal varētu būt tagadējais Turcijas valstsvienības vadītājs Gūss Hidinks, vēsta laikraksts «Daily Mail».

Otrdien notikušajā UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla atbildes spēlē «Chelsea» ar 1:2 izbraukumā piekāpās citai Anglijas komandai «Manchester United», bet divu spēļu summā tā piedzīvoja zaudējumu ar 1:3.

Kā vēsta Anglijas masu mediji, pēc šī zaudējuma kluba īpašnieks krievu miljardieris Romāns Abramovičs sācis zaudēt pacietību, jo viņa komandai nekādi neizdodas uzvarēt UEFA Čempionu līgā, tāpēc tagadēja galvenā trenera Karlo Ančeloti amats ir apdraudēts.

Abramovičs atzinīgi novērtējis nīderlandiešu speciālistu Hidinku, kurš 2009. gadā trīs mēnešus trenēja Londonas komandu, kad aizvietoja slaveno Brazīlijas treneri Luišu Felipi Skolari. Nīderlandieša vadībā «Chelsea» uzvarēja Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņā un aizkļuva līdz UEFA Čempionu līgas pusfinālam.

Tāpat par trenera pakalpojumiem interesi izrāda Nīderlandes komanda Amterdamas «Ajax».

Bet Turcijas Futbola federācijas (TFF) pārstāvis Turkers Tazars izteicies, ka viņi neļaus Hidinkam pievienoties «Chelsea». «Pagājušajā nedēļā mēs noraidījām «Ajax» piedāvājumu,» laikrakstam «Daily Telegraph» norāda Tazars. «Viņam ir līgums ar TFF, un mēs viņam neļausim apvienot darbu izlasē un klubā. Šī līguma detaļas mēs neesam gatavi mainīt.»

«Mēs saprotam, ka tādi cilvēki kā Abromovičs tur Hidinku prātā, bet mēs visus priekšlikumus noraidīsim,» turpināja TFF pārstāvis. «Ja apskatām viņa karjeru, tad treneris vienmēr izpildījis visus līguma nosacījumus. Turklāt Hidinks mums teica, ka Turcijas izlase viņam būs pēdējā darba vieta. Mēs vēlamies, lai viņš valstsvienību aizved uz 2014. gada Pasaules kausa izcīņu.»

Kā ziņots, martā Hidinks izteicās, ka varētu atstāt savu amatu, ja viņa komanda nākamajās 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs neizcīnīs uzvaru.

29. marta Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē Turcija ar 2:0 uzvarēja Austrijas izlasi. A apakšgrupas kopvērtējumā Turcijas valstsvienība ar deviņiem punktiem piecās spēlēs ieņem trešo vietu, līderei Vācijai zaudējot sešus punktus.

Tikmēr «Chelsea» premjerlīgas kopvērtējumā ar 58 punktiem 31 spēlē ir trešajā vietā, līderiem «Manchester United» zaudējot 11 punktus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu