Hiršeram trešais Lielā kristāla globuss pēc kārtas kalnu slēpošanā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Austrietis Marsels Hiršers šodien trešo reizi pēc kārtas kļuva par Lielā kristāla globusa ieguvēju kalnu slēpošanā.

Šodien milzu slaloma sacensībās Šveicē, kas bija priekšpēdējās šajā sezonā, Hiršers ierindojās ceturtajā vietā, bet viņa konkurents par uzvaru kopvērtējumā Aksels Lunns Svindāls no Norvēģijas nepabeidza pirmo braucienu. Turklāt norvēģis atteicies no starta svētdien paredzētajās slaloma sacensībās, tādējādi atdodot titulu Hiršeram.

Par sacensību uzvarētāju kļuva amerikānis Teds Ligetijs, kurš tādējādi ieguva Mazo kristāla globusu milzu slaloma disciplīnā. Amerikānis par 0,03 sekundēm apsteidza Aleksi Pinturo no Francijas, bet trešais bija Vācijas sportisti Fēlikss Neireters.

25 gadus vecais Hiršers karjeras laikā uzvarējis kopumā 22 Pasaules kausa sacensībās.

Kopvērtējumā Hiršers ir līderis ar 1122 punktiem, Svindāls viņam seko ar 1091 punktu, bet trešais ar 999 punktiem ir Pinturo.

Tikmēr sievietēm slaloma sacensībās šodien uzvarēja šīs sezonas Mazā kristāla globusa ieguvēja šajā disciplīnā Mikaela Šifrina no ASV. Viņa divu braucienu summā par 1,44 sekundēm apsteidza Frīdu Hansdoteri no Zviedrijas, bet vēl par 0,22 sekundēm atpalika Austrijas sportistes Marlīze Šīlda.

Šajās sacensībās nestartēja austriete Anna Fenningere, kura ceturtdien nodrošināja Lielo kristāla globusu.

Vienas sacīkstes pirms sezonas beigām Fenningere ir kopvērtējuma līdere ar 1271 punktu, ar 1180 punktiem seko traumu guvusī Marija Hefla-Rīša no Vācijas, bet trešā ar 1056 punktiem ir šveiciete Lara Guta.

24 gadus vecā Fenningere Soču olimpiskajās spēlēs uzvarēja supergigantā, kā arī izcīnīja sudrabu milzu slalomā. Karjeras laikā septiņās Pasaules kausa sacensībās uzvarējusī sportiste pērn kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu