Hirvonens nostiprina līderpozīciju Zviedrijas rallijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/«Scanpix»

Pēc pasaules autorallija čempionāta (WRC) pirmā posma - Zviedrijas rallija - otrās pilnās dienas sestdien līderpozīcijā nostiprinājās «Ford» komandu pārstāvošais somu sportists Miko Hirvonens.

Pēc pirmās dienas Hirvonens tuvāko sekotāju, seškārtējo pasaules čempionu Sebastjanu Lēbu apsteidza par 6,2 sekundēm, bet tagad viņa pārsvars pieaudzis jau līdz 16,6 sekundēm.

Uz trešo vietu pakāpies Hirvonena komandas biedrs un tautietis Jari-Mati Latvala, kurš no līdera atpaliek par 51,4 sekundēm.

Savukārt ceturto pozīciju pašlaik ieņem Lēba komandas biedrs «Citroen» vienībā spānis Daniels Sordo, kurš līderim zaudē minūti un 46,2 sekundes. Viņš automašīnas pārkaršanas dēļ daudz laika zaudēja 15.ātrumposmā.

Tikmēr 2007.gada pasaules čempions Pirmajā formulā (F-1) Kimi Raikonens, kurš pēc tam, kad piektajā ātrumposmā iebrauca sniegā un pēc pirmās dienas kopvērtējumā ieņēma 31.pozīciju, otrajā dienā labāko rezultātu uzrādīja 15.posmā, kad sasniedza sesto ātrāko laiku. Kopvērtējumā viņš atrodas tikai 28.pozīcijā.

Jau ziņots, ka pagājušā gada pasaules čempionātā Lēbs apsteidza Hirvonenu tikai par vienu punktu.

Sākot ar šo gadu WRC čempionātā ieviesta jauna punktu skaitīšanas sistēma, kas ir identiska Pirmās formulas (F-1) sistēmai. Punktus saņems posmā pirmās desmit vietas ieņēmušie sportisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu