HK «Rīga» iziet arēnā - šogad bez Bukarta un Indraša

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

HK «Rīga» vakar vakarā ar autobusu mēroja ceļu uz Čerepovecu, kur no 3. līdz 8. augustam piedalīsies turnīrā. Tas būs viens no komandas gatavošanās posmiem Pasaules kausa izcīņai jauniešu komandām, kas no 18. līdz 26. augustam notiks citā Krievijas pilsētā Omskā.

Komanda jau jūnijā sāka treniņus Tukumā, bet jūlijā aizvadīja treniņnometni Gulbenē. «Nopietni gatavoties sezonai sākām jūlija sākumā, kad puišiem bija treniņi Gulbenē,» stāsta komandas treneris Ronalds Ozoliņš.

«Pārsvarā strādājām pie izturības un ātruma trenēšanas, spēlējām arī sporta spēles – futbolu, florbolu, basketbolu un darbojāmies trenažieru zālē,» saka Ozoliņš.

Uz jautājumu, kāda vasarā ir puišu fiziskā sagatavotība, Ronalds atbild, ka vēl ir pāragri izvērtēt. Darbs ir ieguldīts, bet katrs nometnē ieradies ar atšķirīgiem kaujas ieročiem. Kāds strādājis vairāk, cits mazāk. «Rezultāti ir apmierinoši un normatīvi nokārtoti, taču daži krīt ārā no kopēja fona. Priekšā vēl treniņprocess, visu var paspēt salikt pa plauktiem,» norāda treneris.

Starpsezonā komandu skārušas krasas izmaiņas un var teikt, ka komanda (vismaz uz papīra) izskatās vājaka kā pērn redzētā. MHL reglaments ļauj uz spēli pieteikt trīs 1991. gadā dzimušos hokejistus, kas nozīmē, ka malā paliks aizvadītās sezonas līderi Miks Indrašis un Roberts Bukarts. 17 gadus vecais Ņikita Jevpalovs izvēlējies spēlēt Kvebekas junioru hokeja līgā, bet vārtsargs Jānis Auziņš devies uz Liepāju.

Tāpat nav zināms citu jauno spēlētāju liktenis. Vecums atļauj «HK Rīga» spēlēt jau «Dinamo» gaisu paostījušajiem Mārim Bičevskim, Jurim Upītim, izlases kandidātiem Mārtiņam Jakovļevam un Edgaram Dīķim, arī Mārtiņam Porejam, Mikam Lipsbergam, Elvijam Biezajam (visi 1991.) un Aināram Podziņam (1992.), taču nav zināms, kādu kaula gabalu «atmetīs» jauniešiem «Dinamo», kuriem ir galvenais vārds attiecībā uz sastāva izvēli. Visticamāk, visiem vieta nebūs lielajā komandā, tajā pašā laikā var sanākt situācija, ka pie spēlēšanas jauniešos veidojas 1991. gadā dzimušo spēlētāju rinda. Starpcitu, nav zināms, kur karjeru turpinās viens no līderiem Vladislavs Dobreņkijs.

«Komandas sastāvs izmainījies pamatīgi, lielāka daļa ir jauni spēlētāji. Klāt nāk 1993. un 1994. gads no «Juniors» kodola. Vārtos stāvēs Kristers Gudļevskis, no «Juniors» atnācis ir Rihards Cimermanis, kurš būs otrais vārtsargs, bet trešais numurs ir Boriss Tretjakovs («Juniors»). Pieņemu, ka kāds no 1991. gada dzimušajiem gan jau tiks «Dinamo». Labāk, lai spēlē tur,» par nopietnu spēļu prakses iegūšanu izsakās Ozoliņš, sakot, ka galavārds abu komandu savstarpējā ķīmijā pieder «Dinamo».

«Viss atkarīgs no «Dinamo». Ko un kā viņi darīs, nemāku teikt, tā būtu zīlēšana, ja kaut ko patlaban prognozētu. Tas attiecas arī uz Pasaules kausa izcīņu Omskā – nemāku pateikt, kādā sastāvā uz turieni aizbrauksim,» teic Ozoliņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu