HK «Rīga» pārspēj kanādiešus Pasaules kausa otrajā spēlē (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Pie uzvaras otrajā spēlē Pasaules kausa izcīņā jauniešu komandām šodien tika Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Latvijas komandas HK «Rīga».

Latvijas klubs ar 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Ontario hokeja līgas (OHL) komandu Sadberi «Wolves» no Kanādas.

Šajā mačā abi pamatlaika vārti tika gūti otrajā trešdaļā. Tās 5. minūtē pēc Edgara Kurmja piespēles «rīdziniekus» vadībā izvirzīja Rihards Bukarts, bet deviņas minūtes vēlāk izgājienā viens pret vienu «Rīgas» komandas vārtsargu Kristeru Gudļevski precīzs bija Semjuels Šats.

Drīz pēc «Rīgas» komandas gūtajiem vārtiem pretinieku spēlētājs Frenks Korādo veica rupju spēka paņēmienu pret Artūru Saliju, pēc kura Latvijas kluba spēlētājs laukumu pameta nestuvēs.

Kaut mačā kopumā pārsvars metienu skaita ziņā bija «Rīgas» komandai (22:14), pamatlaika izskaņā «Wolves» komandai piederēja nospiedošs pārsvars. Arī papildlaikā rezultāts palika nemainīgs, tāpēc uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienos.

«Bullīšos» pirmās trīs metienu sērijas bija nerezultatīvas, "rīdzinieku" sastāvā vārtus nespējot gūt Dāvim Straupem, Bukartam un Georgam Golovkovam, bet uzvaru "rīdzinieki" nodrošināja nākamajās divās sērijās, kad vārtus guva Bukarts un Golovkovs, bet kanādieši atbildēja tikai ar vienu precīzu raidījumu.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Latvijas jaunie hokejisti ar 1:4 piekāpās Zviedrijas spēcīgākajam jauniešu klubam «Linkopings», bet «Wolves» komanda pirmajā cīņā ar 9:1 sagrāva Somijas čempioni Helsinku IFK (HIFK).

Ar HIFK «Rīgas» komanda aizvadīs nākamo maču trešdien, bet apakšgrupas cīņu noslēgumā ceturtdien sacentīsies ar Dānijas U-20 hokeja izlasi.

Tikmēr otrajā apakšgrupā sacenšas aizvadītās sezonas Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) fināliste Voterlū «Blackhawks», MHL čempione Omskas «Omskije jastrebi», Norvēģijas jaunatnes izlase, Čehijas jauniešu čempionvienība Karlovi Vari «Energie» un Latvijas hokeja speciālista Aleksandra Beļavska trenētā MHL komanda Bobruiskas «Dinamo-Šiņņik» no Baltkrievijas

Šajā apakšgrupā «Dinamo-Šiņņik» komanda jau tikusi pie divām uzvarām, sākotnēji ar 2:1 pārspējot «Omskije jastrebi», bet šodien ar 3:1 uzvarot arī «Blackhawks» hokejistus.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu