HK «Rīga» Pasaules kausa izcīņu sāk ar uzvaru (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas hokeja komanda «Rīga» Pasaules kausa izcīņu jauniešiem Krievijas pilsētā Omskā svētdien iesāka ar pārliecinošu uzvaru.

HK «Rīga» hokejisti savulaik latviešu uzbrucēja Zemgusa Girgensonaa pārstāvēto Dubjūkas «Fighting Saints» vienību, kas cīnās Savienoto Valstu hokeja līgā (USHL), pārspēja ar rezultātu 5:2 (1:1, 3:1, 1:0).

Rezultātu mača desmitajā minūtē atklāja Nikolajs Jelisejevs, taču neilgi pirms pirmā perioda beigām «Fighting Saints» to izlīdzināja. Otrā perioda sākumā amerikāņu komanda izvirzījās vadībā, bet trīsarpus minūtes vēlāk precīzs bija Edgars Siksna, panākot 2:2. Šā perioda pēdējās astoņās minūtēs pretinieku vārtsargu pārspēja arī Rustams Begovs un Ričards Kondrats, nodrošinot «Rīga» pārliecinošu 4:2 vadību. Trešajā periodā vēlreiz savas snaipera dotības apliecināja Jelisejevs (5:2) un «Rīga» svinēja pārliecinošu uzvaru.

Turnīra turpinājumā A apakšgrupā HK «Rīga» pirmdien sacentīsies ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionvienību Omskas «Omskije jastrebi», bet otrdien mērosies spēkiem ar Čehijas komandu Vitkovices «Steel».

Tikmēr B grupā sacenšas Ontario hokeja līgas (OHL) vienība Sadberi «Wolves», kas turnīrā triumfēja pagājušajā gadā, Gēteborgas «Frolunda Indians» komanda no Zviedrijas, Somijas klubs Hāmēnlinnas HPK un Latvijas hokeja speciālista Aleksandra Beļavska trenētā Bobruiskas «Dinamo-Šiņņik» komanda no Baltkrievijas.

Salīdzinājumā ar pērnā gada turnīru dalībnieku skaits sacensībās sarucis no 12 līdz astoņiem. Turnīrs norisināsies no 25. līdz 31. augustam.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu