Homofobiskas nostājas dēļ amatu zaudē «Mozilla» izpilddirektors (62)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

No amata atkāpies bezpeļņas informācijas tehnoloģiju organizācijas «Mozilla Foundation» izpilddirektors Brendons Eihs, kura homofobiskā nostāja izraisīja aicinājumus boikotēt interneta pārlūkprogrammu «Firefox».

«JavaScript» programmēšanas valodas radītājs Eihs amatā iecelts 24.martā, taču viņa kandidatūras izvēle izraisīja iebildumus sociālajos medijos, kā arī aicinājumus boikotēt interneta pārlūkprogrammu «Firefox».

Izšķirošais solis izrādījies interneta iepazīšanās vietnes «OKCupid» pievienošanās boikotam, kas no otrdienas ievietojusi aicinājumus «Firefox» lietotājiem pāriet uz kādu citu interneta pārlūkprogrammu.

«Wall Street Journal» piektdien vēstīja, ka atbildē uz Eiha iecelšanu no amata atkāpušies trīs «Mozilla» fonda valdes locekļi.

Ceturtdien «Mozilla» paziņoja, ka Eihs atkāpies no izpilddirektora amata, fondam atvainojoties par novēloto reakciju.

«Mēs zinām, kāpēc cilvēki ir aizvainoti un dusmīgi, un viņiem ir taisnība. Tas ir tāpēc, ka mēs neesam pieturējušies pie saviem ideāliem. Mēs atvainojamies. Mums jābūt labākiem,» teikts «Mozilla Foundation» izpilddirektores Mičelas Beikeres paziņojumā.

Eigs 2008.gadā ziedoja 1000 ASV dolāru tā dēvētai Astotā priekšlikuma kampaņai par viena dzimuma partneru laulību aizliegšanu Kalifornijas štatā.

«Astotais priekšlikums» tika apstiprināts 2008.gadā, taču federālā tiesa 2010.gadā to atcēla, un arī ASV Augstākā tiesa vēlāk nolēma, ka štats nevar aizliegt precēties viena dzimuma pāriem.

Komentāri (62)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu